С определени критерии получихме зелена светлина за Шенген. Засега само

...
С определени критерии получихме зелена светлина за Шенген. Засега само
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Ние сме в галактическия Шенген, Денков излъга

С избрани критерии получихме " зелена светлина " за Шенген. Засега единствено по въздух и вода. Австрия е все по този начин непреклонна в своите условия, с цел да получим и достъп по суша.

 

" Не имам вяра на изказванието на министър-председателя, тъй като той изрече няколко откровени неистини - че това е огромен триумф. Това не е триумф, ние не влязохме в Шенген. Най-важното да бъдеш в Шенгенското пространство е да бъдеш там по суша. Когато на българските превозвачи се отхвърля този достъп, това се прави по стопански аргументи, с цел да губят те пари и да се реалокират да работят на Запад. Космически сме в Шенген, ние сме в галактическия Шенген ", сподели евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки пред " България он еър ".

 

По думите му България ще продължи да губи бизнес, капитали и хора.

 

" Когато увеличите контрола по границата сред България и Румъния, забавяте транспорта, забавяте компаниите. И това, че споделят, че туристите могат да се движат с 5 минути по-малко на едната опашка, значи, че камионите ще чакат с дни. Това значи, че в допълнение ни стопират. Всичките розови алабализми на ръководещите, че това е величествен триумф - от една страна тези хора не знаят какво приказват, а въпреки това, ги е позор да си кажат, че нищо не са постигнали. Това е измиване на ръцете ", упорства Джамбазки.

 

Според него всяка стока, която идва от Австрия, би трябвало да бъде подложена на доста мощен надзор. 

 

" На вход в България, на излаз от България, на вход в Румъния, на излаз от Румъния. Тези хора желаят надзор, значи нещата би трябвало да се управляват. Интересно е стоките, които излизат от Австрия и отиват към Азия, дали инцидентно не стигат до Русия през Турция? Нали са евроатлантици, нали се бият с неприятните врагове? Една такава инспекция ще ви покаже много изненадващи резултати на този реекспорт ", счита Джамбазки.

 

Евродепутатът е на мнение, че ръководещите са се съгласили на всевъзможни " глупотевини ", с цел да влезем в Шенген.

 

" Повечето мигранти, които са в Австрия, минаха през Гърция, която даже не ги записва, а нашите послушковци отново записаха всички, с цел да се създадат на проевропейци от европейците и в този момент се случи това, за което предупреждавах преди години - че ще пристигна миг, в който западняците ще си признаят неуспеха по тематиката и ще кажат: " Ние имаме едни Дъблински регламенти. Хайде в този момент, вземете назад тези, които са регистрирани при вас ". Но по какъв начин ще го задържиш тук? ", съобщи Джамбазки.

 

Той разясни, че съгласно Дъблинския правилник, когато незаконно лице мине страна, която е членка на Европейски Съюз и бъде записано в нея, тя е длъжна да му обезпечи леговище и интеграция.

 

" Когато тези хора бъдат върнати, те ще постоят седмица-две тук и още веднъж ще тръгнат към Западна Европа, ще бъдат спирани на други граници и тогава се сетете какъв ще бъде аргументът за отвод от сухоземния Шенген - нараснал миграционен напън, тъй като едни и същи клетници ще ги разкарват нагоре-надолу. Съмнявам се, че в тази форма, в която е България сега, изобщо в миналото ще влезе в Шенген ", добави Ангел Джамбазки.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР