С операта Отело“ от Джузепе Верди ще бъде открита оперната

...
С операта Отело“ от Джузепе Верди ще бъде открита оперната
Коментари Харесай

Отело с Красимира Стоянова и Желко Лучич открива оперната година на Старозагорската опера

С операта „ Отело “ от Джузепе Верди ще бъде открита оперната 2024 година на Държавна опера - Стара Загора. Зрителите ще могат да се насладят на постановката на 9 февруари. В ролята на  Дездемона ще се превъплъти оперната прима Красимира Стоянова, а баритонът Желко Лучич ще бъде подлият Яго. В спектакъла ще вземе присъединяване тенорът Милен Божков, който ще направи своя театрален дебют в ролята на Отело.



Спектакълът ще се дирижира от маестро Ивайло Кринчев. Възстановката е на режисьора Огнян Драганов. Участие ще вземат още солистите Ивайло Йовчев /в ролята на Касио/, Александър Марулев /Лодовико/, Вивиен Георгиев /Емилия/, Стоян Буюклиев /Родриго/, Живко Добрев /Монтано/, оркестър, хор и балет на Държавна опера - Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „ Бага-Тур ”.



Постановката „ Отело “ от Джузепе Верди на Държавна опера - Стара Загора е основана със съдействието на община Стара Загора. С нея на 24 ноември 2014 година бе намерено  45-ото издание на Фестивала на оперното и балетно изкуство в града на липите.

Сценографията и костюмите на „ Отело ” са последната взаимна работа на художниците Цветанка Петкова - Стойнова и Борис Стойнов, свързани трайно със Старозагорската опера и оставили ярка диря в образа на актуалното българско оперно и балетно изкуство. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР