С окончателно решение Върховният административен съд (ВАС) е потвърдил глоба

...
С окончателно решение Върховният административен съд (ВАС) е потвърдил глоба
Коментари Харесай

Удариха със солена глоба бисквити “Белвита” за заблуждаваща реклама с Гришо

С дефинитивно решение Върховният административен съд (ВАС) е удостоверил санкция от 236 431 лева за заблуждаваща реклама на “Монделийз България Холдинг” – компанията производител на бисквити “Белвита” за заблуждаваща реклама, оповестиха през вчерашния ден от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).
Проучването на комисията е още от 2014 година и е открило, че на фейсбук страницата си “Монделийз” е разгласила фотоси на Григор Димитров и Цветана Пиронкова, върху които е сложено логото “belVita Добро утро!”, написа mignews.info.
Според Комисия за защита на конкуренцията държанието на “Монделийз” не подхожда на добросъвестната комерсиална процедура тъй като върху фотосите на известните български спортисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров е положила логото на марката “belVita Добро утро!”, без те да са ангажирани като рекламни лица, без да е получено тяхното единодушие и даже без да са известени. Според Комисия за защита на конкуренцията по този метод потребителите са въведени в подвеждане, че спортистите промотират, предлагат и харесват бисквитите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР