С около 3% са повече туристите в Добричка област това

...
С около 3% са повече туристите в Добричка област това
Коментари Харесай

Северното ни Черморие се хвали с повече румънски, отколкото български туристи

С към 3% са повече туристите в Добричка област това лято по отношение на предходната година, заяви за Actualno.com ръководителят на браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите за Североизточна България Димитър Димитров.
По негови данни лидерска позиция измежду летовниците държат румънците, следвани от българи, германци и руснаци . Повече поляци и чехи това лято са отдъхвали в морските курорти на Добричка област спрямо 2017 година От сектора регистрират към 15% растеж на приходите от активността.
Липсата на дипломиран личен състав остава главният проблем на туристическия бизнес . Заплатите на заетите в сектора това лято са вдигнати с към 30%, само че българите избират да работят в чужбина поради по-високото възнаграждение, сподели още Димитров. За да се запълни дефицитът от фрагменти в туризма, бяха " импортирани " служащи от Украйна, Молдова и Беларус, напомня той и твърди, че към 90% от браншовиците са удовлетворени от работата на чужденците .
Привличането на повече туристи в региона е възпрепятствано от неприятната пътна инфраструктура , регистрира Димитров. На процедура към този момент не може да се пътува по пътя Добрич – Албена и Добрич – Кранево. Автомобилите обикалят през Балчик, само че и този път не е в положително положение. Представители на туристическия отрасъл неведнъж са сигнализирани за казуса и упованията им са да стартира ремонт.
От края на август стартира договарянето за идващия сезон. Започната и ранните записвания, при които има отстъпки от цената от 30-40%. Наблюденията на Димитров са, че от ден на ден българи се ориентират към ранните записвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР