С около 20% ще бъдат увеличени пенсиите от 1 юли.

...
С около 20% ще бъдат увеличени пенсиите от 1 юли.
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: С около 20% ще бъдат увеличени пенсиите от 1 юли

„ С към 20% ще бъдат увеличени пенсиите от 1 юли. Това ще бъде оповестено през днешния ден дефинитивно като част от пакета ограничения ”. Това разгласи пред депутатът от „ Демократична България ” Ивайло Мирчев.

Увеличението на пенсиите е обвързвано и с отпадането на Коронавирус добавките, които съгласно Мирчев, „ изкривяват целия пенсионен модел ”. И добави, че общо 12 ограничения ще бъдат оповестени през днешния ден.

Относно отстъпката за гориво, Ивайло Мирчев сподели, че на този стадий остава предлагането за 25 стотинки за литър. Най-вероятно те ще се дават след проявление на персонална карта.

Преди това той съобщи, че е допустима нулева енергийна взаимозависимост от Русия. В петък от „ Демократична България ” желаеха от парламентарната естрада „ ограничения за депутинизация на България “. Председателят на ПГ Христо Иванов прочете декларация, с която предложи цели и ограничения, които да залегнат в управническата стратегия на държавното управление и в законодателната стратегия на ръководещото болшинство.

Запитан дали по този метод от Демократична България „ не настъпват съдружната мотика ”, Мирчев сподели, че просто отстояват правила.

„ Това, че Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия считат Русия и режима на Путин за другари на България е притеснително. Опитваме се да им разбираем, че няма по какъв начин путинова Русия да е другар на България. Ние отстояваме правила, не настъпваме мотики ”, съобщи Мирчев.

„ Разчитаме, че нашите сътрудници имат здрав разсъдък ”, продължи той.

„ Основният ни акцент е нулева енергийна взаимозависимост от Русия и това е допустимо. Има същински проект за деяние, не извиване на ръце ”, съобщи депутатът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР