С оглед страхотната форма, която отборът на Астън Мартин демонстрира

...
С оглед страхотната форма, която отборът на Астън Мартин демонстрира
Коментари Харесай

Фетел не съжалява, че се е отказал от Формула 1

С оглед страхотната форма, която тимът на Астън Мартин показва от началото на сезон 2023 във Формула 1 мнозина биха предположили, че Себастиан Фетел ще съжалява за своето решение да се отдръпна от спорта в края на 2022 година.

Четирикратният международен първенец приключи своята кариера в края на предходната година, а последните си два сезона той изкара точно в отбора от Силвърстоун. Той обаче съобщи пред немското издание Auto Bild, че не съжалява за своето решение да напусне Формула 1, без значение от обстоятелството, че сега Астън Мартин се бори в челото на класирането.

„ В момента виждам като фен с доста знания от последните няколко години. Разбира се, че ми е забавно да виждам.

„ За момента се оправям с новата ми обстановка и нямам самообладание да се посветя на неща, които са ми забавни. Наслаждавам се на времето вкъщи с децата и фамилията ми. Все още групирам хрумвания преди да реша какво да върша.

„ Във Формула 1 постоянно е мъчно да предскажеш какво ще се случи идната година. Аз се веселя за тима, веселя се, че нещата се развиват добре. Беше ясно, че ще е по-добре от предходната година, само че тя беше доста слаба. Но без значение от това по какъв начин се развия нещата, аз взех моето решение без да мисля за това, какво ще стане през тази година “, съобщи Фетел.

Той също по този начин добави, че се радва за своя някогашен съперник Фернандо Алонсо, който зае неговото място в тима от Силвърстоун и записа три подиума в първите три надпревари за новия сезон.

„ Не, не мисля, че Фернандо бере плодовете на моя труд. Не скърбя, че си потеглих. Да, щеше да ми е по-лесно, в случай че колата им не беше толкоз добра, само че в действителност това ме прави повече благополучен, в сравнение с печален. Също по този начин и за него. Той имаше много години, в които разполагаше със слаба кола, тъй че за него в този момент дойда втората пролет “, съобщи четирикратният международен първенец.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР