С оглед на руската агресия в Украйна външните министри на

...
С оглед на руската агресия в Украйна външните министри на
Коментари Харесай

Външните министри на Германия, Франция и Полша: Европа трябва да се превъоръжи

С оглед на съветската експанзия в Украйна външните министри на Германия, Франция и Полша приканват за още по-голямо въоръжаване в Европа.

" Трябва да използваме целия промишлен капацитет на нашия континент, с цел да подобрим военните си качества ", пишат Аналена Бербок, Стефан Сежурне и Радослав Шикорски в списание " Политико ".

Това непрекъснато въоръжаване изисква обвързващи дълготрайни контракти с ясни графици, " несъмнено равнище на упоритост " и твърди финансови задължения, както и гаранции за закупуване от европейските държавни управления. Изразходването на два % от брутния вътрешен артикул за защита може да бъде " единствено насочна точка ".

По мотив 75-ата годишнина на Северноатлантическия боен съюз НАТО в четвъртък тримата външни министри от така наречен Ваймарски триъгълник написаха:

" Съединени американски щати от дълго време поемат по-голяма част от тежестта, в сравнение с останалите членове на нашия съюз. Но груповата защита е наше общо начинание. "

В тази връзка европейската защита би трябвало да бъде укрепена и по този метод да способства за трансатлантическата сигурност.

" Сивите зони и отстъпките пред Путин са наивни ".

В годината на президентски избори в Съединени американски щати доста членки на НАТО се притесняват, че военната суперсила може да се отвърне от отговорностите си към алианса при възможна победа на изолациониста Доналд Тръмп. Тримата външни министри акцентират, че НАТО би трябвало да продължи да показва явен ангажимент към общата защита:

" За да може Европа да живее в мир, съветският империализъм би трябвало да бъде спрян. "

Сивите зони и отстъпките пред Путин са " наивни " и биха били възприети от водача на Кремъл само като покана за нападателно държание и потребление на военна мощ.

Външните министри на страните от НАТО желаят да продължат подготовката за идната среща на върха на Алианса в Брюксел тази сряда. По-конкретно форумът ще се концентрира върху въпроса по какъв начин поддръжката за Украйна може да бъде проведена още по-ефективно. Според дипломати генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е отправил няколко оферти в това отношение. Наред с други неща, те плануват в бъдеще задача на НАТО да поеме координацията на доставките на оръжие и дейностите по образование на украинските въоръжени сили.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР