С очите си видях бедата“. Това е темата на конкурса

...
С очите си видях бедата“. Това е темата на конкурса
Коментари Харесай

Малки художници събраха над 6400 лв. за деца на загинали и пострадали пожарникари и спасители

„ С очите си видях бедата “.

Това е тематиката на състезанието за детска рисунка, който за поредна година въодушеви дребни художници от цяла България да творят и да оказват помощ на свои връстници. От продажбата на техни картини досега са събрани 6 490 лева за децата на починали или потърпевши при осъществяване на служебните си отговорности пожарникари и спасители. Конкурсът е обичайната самодейност на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката. Той е част от Националния календар за изяви по ползи на децата и учениците на МОН. На 13 октомври, Международен ден за понижаване вредите от бедствия, спечелилите в тазгодишното издание бяха наградени на специфична гала в Националния замък на децата.

Знам с какъв брой боязън и предпочитание децата чакат този конкурс. МОН поддържа обичайно самодейността през всички години на нейното осъществяване като форма на изява на надарените деца и подготвеност за присъединяване в доброволчески събития с общочовешка идея.  Всички участници са спечелили, а всяка самодейност, която развива познания и умения, би трябвало да бъде подкрепяна. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката доктор Мария Гайдарова, която връчи премиите на дребните художници от общообразователните учебни заведения и центровете за поддръжка на личностното развиване. Само с партньорство и единодушие можем да подготвим нашите деца за всички провокации, които ги чакат напред във времето, добави тя.

Заместник-министър Гайдарова изрази убеденост, че състезанието ще продължи да приобщава от ден на ден деца. Тя изрече признателност към уредниците и към всички участници за тяхната ангажираност и добротворчество. Тази година до националния стадий доближиха над 520 произведения. Победителите са тридесет и двама.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР