С нулев растеж тази година компанията измества SamsungС приходи от

...
С нулев растеж тази година компанията измества SamsungС приходи от
Коментари Харесай

Intel се завръща на върха при чипмейкърите

С нулев напредък тази година компанията измества Samsung

С доходи от $69,8 милиарда тази година, Intel излиза отпред при чипмейкърите
(снимка: Intel)

Класацията на най-големите производители на чипове през 2019 година още веднъж ще бъде водена от Intel, след двегодишно спиране, сочи нова прогноза на изследователската компания IC Insights.

Водещите чипмейкъри ще бъдат наранени от по-изразен спад тази година, спрямо цялата полупроводникова промишленост. Според анализаторите, продажбите на 15-те най-големи компании за чипове ще намалеят с 15% до 315 милиарда $. В същото време чип промишлеността като цяло ще записва спад от 13%.

Intel, който по-рано оглавяваше полупроводниковата промишленост, само че сдаде първото място на Samsung в средата на 2017 година, още веднъж ще покори върха, с помощта на нулев спад на продажбите през 2019 година Очаква се приходите на компанията да доближат 69,8 милиарда $, както преди година.
още по тематиката
Samsung, от своя страна, ще загуби 29% от приходите си при мощно изразен спад в сегмента на чиповете памет. С резултат от 55,6 милиарда $, южнокорейският колос ще изостане от Intel с 26% и ще заеме второто място. За съпоставяне, през 2018 година се наблюдаваше противоположната обстановка – тогава Samsung изпревари по доходи Intel с 12%.

Производителите на чипове памет ще бъдат най-силно наранени тази година. Лидерите в сегмента – Samsung, SK Hynix и Micron – понижават приходите си с 29% или повече. SK Hynix ще покаже максимален декаданс измежду 15-те водещи компании за полупроводници със спад в продажбите с 28% до 22,9 милиарда $.

Най-значителна позитивна смяна в класацията тази година се чака от Sony. Поради огромното търсене на датчици за изображения, японският снабдител ще „ скочи ” от 11-то на 4-то място. Приходите от полупроводници на Sony се чака да възлязат на 9,6 милиарда $, което е 24% повече от предходната година.

Класацията на водещите производители на чипове тази година включва и един контрактен производител в лицето на TSMC, както и четири компании без личен индустриален потенциал. Ако TSMC бъде изключена, на нейно място ще влезе китайският разработчик на чипове HiSilicon, следен от Huawei, който през 2019 година се чака да усили приходите си с 24% до 7,5 милиарда $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР