С новия закон за чуждестранните инвестиции, представен на законодателите за

...
С новия закон за чуждестранните инвестиции, представен на законодателите за
Коментари Харесай

Китай приема нов закон за чуждестранните инвестиции

С новия закон за задграничните вложения, показан на законодателите за трето четене, Китай се доближава с огромни крачки към приемането на уеднаквен „ фундаментален закон ", който ще пази по-добре задграничните вложители и ще сложи ново начало в отварянето на страната, предава CRI

Вчера следобяд заместник-председателят на ПК на ОСНП (Общокитайско заседание на националните представители) Уан Чън направи обяснителни бележки към новия законопроект пред депутатите на втората сесия на 13-то ОСНП.

„ Унифицираните разпореждания за влизане, поощряване, отбрана и ръководство на задграничните вложения са нов и фундаментален закон за Китай и новаторско усъвършенстване на правната система на страната ", сподели той. „ Това е изчерпателен и главен юридически стандарт за задграничните капиталови действия в Китай при новите условия и ще играе водеща роля като изчерпателен закон в тази област. "

След като влезе в действие унифицираният закон ще замести трите сегашни закона за взаимните китайско-чуждестранни равностойни предприятия, напълно задграничните и китайско-чуждестранните договорни взаимни компании. Уан Чън сподели, че те са осигурявали съществени правни гаранции за непознатите компании в страната, само че към този момент не дават отговор на потребностите на промяната и отварянето в новата епоха.

„ Новият закон ще улесни достъпа до пазара и насърчи дълготрайните интервенции за задграничните вложители ", сподели Джон Уилямс, ръководещ шеф на отдела за партньорството и държавните въпроси на „ International SOS " за Китай и Азиатско-тихоокеанския район, добавяйки, че това показва цялостното доверие на Китай в конкуренцията на международната сцена.

В момента Китай е дом на над 2000 районни централи и центрове за проучвания и развиване на мултинационални компании, което е знак за доверието и приемането на бизнес средата в страната.

Клаузите в проектозакона за основните въпроси са основани на транспарантно, предсказуемо и заслужено отношение, сподели Рейчъл Дуан, старши вицепрезидент на „ Дженерал електирк ".

Законът ще бъде от голяма важност за насърчаването на либерализацията и улеснението на търговията, сподели Джан Юедзяо, професор в Университета Цинхуа. „ Китай удостовери обещанието си, че няма да затваря вратите си към света, а ще става все по-открит ", добави той.

В вероятност новият закон ще предложи на задграничните компания правна отбрана, която е в крайник с времето, и ще направи Китай магнит за от ден на ден мултинационални компании, добави Джон Уилямс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР