С нови специалности в сферата на хранителните технологии възродиха училището

...
С нови специалности в сферата на хранителните технологии възродиха училището
Коментари Харесай

С нови специалности възродиха училището в село Карапелит

С нови специалности в областта на питателните технологии възродиха учебното заведение в добричкото село Карапелит. Вместо да бъде закрито поради неналичието на деца, в този момент в него се образоват възпитаници от цяла Североизточна България.

Добрич

Доскоро Карапелит е едно от многото опустяващи български села. Бизнесът в района обаче съумява да върне живота в обитаемото място. С разрастването на две огромни предприятия за маслодобив и месопреработка, работните места се нараснали. Липсвали обаче квалифицирани фрагменти.
Ивелина Тончева - шеф на СУ " Н. Й. Вапцаров " - с. Карапелит: Тогава се обединихме към концепцията да се насочим към питателните технологии.
Сега Карапелит е едно от най-големите села в Добричка област. Там живеят 1300 души, а в локалното учебно заведение към този момент се образоват близо 140 деца. От тази година то е преобразувано от главно в приблизително учебно заведение, а учениците организират практическите си занятия в локалните предприятия.
Георги Колев - основен технолог: Това е един дълъг развой, те би трябвало да преминат през него, с цел да станат едни положителни експерти и фрагменти за нашето произвеждане.
Училището към този момент притегля деца и от други обитаеми места.
Ивелина Тончева - шеф на СУ " Н. Й. Вапцаров " - с. Карапелит: Надявам се фрагментите, които приготвяме да бъдат положителни експерти за рафинериите и дестилериите, които се строят в района.
Предметите, които учат децата в учебно заведение, обгръщат всички браншове в хранително-вкусовата индустрия.
Наталия Йорданова: Щях да изучавам в Професионалната гимназия по туризъм в Добрич, само че взех решение да остана тук, тъй като се сътвори тази паралелка в нашето учебно заведение.
Интерес към бъдещите фрагменти към този момент демонстрират работодатели от Балчик и Провадия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР