С нови съоръжения за игра се сдобиха пет от площадките

...
С нови съоръжения за игра се сдобиха пет от площадките
Коментари Харесай

Модернизираха 5 кучешки площадки в Пловдив

С нови уреди за игра се снабдиха пет от площадките за свободно разхождане на домашни любимци в регион „ Северен” в Пловдив, заяви кметът на региона инж. Ральо Ралев. Две от площадките са в квартал " Гагарин ", другите две - в парк " Рибница ", а последната е в пространството сред улица ”Ян Хус” и бул. ”Васил Априлов”.

Във всички тях са сложени естакади за кучета, тунели, през които домашните любимци да минават, както и трудности за прекосяване през обръч. Всички уреди са здрави, направени от материали, издържащи на външни атмосферни условия.
Подобни площадки има във всички региони на града, като доста от тях са оборудвани с най-модерни уреди за игра за домашните любимци. Основното перо за построяването им идва от такса " куче ", която е в размер на 30 лв.. По последни данни от община Пловдив единствено от началото на годината в града са регистрирани над 650 домашни кучета. От тях 550 попадат в някоя от категориите, освободени от възнаграждение на такса " куче ", а за останалите 100 са импортирани в общинския бюджет 2550 лв. .

От общинската дирекция " Екология и ръководство на отпадъците " още веднъж подсетиха, че притежателите на домашни кучета, които към момента не са платили дължимите 30 лв. годишна такса , подлежат на санкция. Средствата, събрани от този тип такса, се влагат в действия за преодоляване на популацията на уличните кучета, за акции в интерес на домашните животни, за кучешки площадки, тяхното поддържане и други, се показва в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР