С нова заповед здравният министър върна някои от мерките по

...
С нова заповед здравният министър върна някои от мерките по
Коментари Харесай

Със заповед Ананиев обобщи решения за образованието и върна мерки от извънредното положение

С нова заповед здравният министър върна някои от ограниченията по време на изключителното състояние. Сега те ще станат част от изключителната епидемиологична конюнктура в страната, въведена от 14 май. Заповедта е издадена на 19 май и важи до 14 юни.
В нея намират място и детските градини и ясли , които би трябвало да отворят след  в края на май. В новата заповед е записано, че те няма да работят до 21 май, в това число. Кметовете би трябвало да основат организация за работа на яслите и детските градини на територията на съответните общини. Те би трябвало да се съобразят както с въведените противоепидемичните ограничения, по този начин и с напътствията на министъра на образованието и науката.  При какви условия и по какъв начин ще работят по-късно ще намерите в този материал. 
Забраняват се извънкласните мероприятия в учебни заведения и други просветителни институции, клубове, зелени учебни заведения и екскурзии.
Дистанционно продължава образованието и образованието на възпитаници от институциите от системата на предучилищното и учебното обучение, както и образованието и изпитването на студенти и докторанти във Висшите учебни заведения. С няколко изключения:
- за практики и стажове за курсантите в Академията на МВР;
- шофьорските курсове, в това число и такива за образование за транспортиране на рискови товари, включително и периодическото им обучение;
- образование на механически експерти, извършващи механически прегледи;
- образование на моряци; инструктори; образованията, свързани с гражданското въздухоплаване; свързани с железопътния транспорт;
- образования, свързани с стратегии, финансирани от Европейски структури и капиталови фондове;
Заповедта на министъра не разрешава визити в увеселителни и игрални зали, както и закрити търговски площи на заведения за хранене и развлечения като да вземем за пример в детски центрове, в МОЛ-ове (тук остава опцията за бързо хранене навън и със независим вход).
Очаквайте детайлности
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР