С нов булевард община Пловдив възнамерява да облекчи трафика по

...
С нов булевард община Пловдив възнамерява да облекчи трафика по
Коментари Харесай

Строят нов булевард в Пловдив

С нов бул. община Пловдив има намерение да облекчи трафика по бул. " Александър Стамболийски " в регион " Южен ". Това разгласи пред публицисти кметът на града Иван Тотев. Планът е да се употребява трасето на остаряла железопътна линия, която от години е неизползваема. Кметът разгласи, че към този момент са водени диалози с НКЖИ, като се чака до Нова година тя би трябвало да стане благосъстоятелност на общината. Новото трасе ще дублира извънредно натоварения в този момент бул. " Александър Стамболийски " от Коматевско шосе до Кукленско шосе.
За да се осъществят проектите би трябвало да се отчужди терен зад намиращата се наоколо фабрика на огромна консервна компания. Районът към неотдавна ремонтираното Коматевско шосе става все по-развит, а площите към него стремително се застояват и се заселват нови поданици, което ще докара до разширението на инфраструктурата тук.

Практиката старите и неизползваеми железопътни линии на НКЖИ да се получават от общината и да се приобщават към инфраструктурата на града не е нова. През 2017-та година в регион " Западен " отстраниха остарялата линия от улица " София " до бул. " Копривщица, като проектите там са да се направи нова улица и паркинги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР