С невероятна тройка от 10 метра, изстреляна с 1.4 секунди

...
С невероятна тройка от 10 метра, изстреляна с 1.4 секунди
Коментари Харесай

Видео: Невероятна победна тройка прати "Портланд" напред в НБА

С невероятна тройка от 10 метра, изстреляна с 1.4 секунди преди края, Деймиън Лилард прати " Портланд трейлблейзърс " на полуфинал в Западната конфенренция на НБА. Гардът донесе триумфа на своя тим по необикновен метод в извънредно оспорван мач с " Оклахома сити тъндър " приключил 118:115 в зала " Мода сентър " в Портланд.

С 4:1 победи " Портланд " в профил " гръмотевиците " и по този метод мина първия кръг на плейофите за пръв път от три години.

Лилард вкара 50 точки и сложи франчайз връх за " Трейлблейзърс " в мач от плейофите. Плеймейкърът прекара на паркета 45 минути, като осъществя 17 от 33 стрелби, в това число 10 от 18 от тройката. Лилард беше прецизен и при шест от осем изстрела от наказателната линия.

Той добави шест асистенции и седем битки.



По-малко от осем минути преди края на дуела домакините изоставаха с 15 точки, само че наваксаха с невероятна серия от точки. Стигна се до тъждество, а в последната си офанзива " Оклахома " остави топката в ръцете на Ръсел Уестбрук. Лидерът на отбора пропусна и по този начин последното нахлуване беше за домакините и Лилард.

Гардът беше защитаван от по-високия Пол Джордж, като изненада противника си, решавайки да стреля на четири крачки след централната линия. Лилард вкара в коша от към 10 метра разстояние.

Звездите на " Оклахома " Джордж и Уестбрук означиха общо 65 точки, само че това не се оказа задоволително. Джордж приключи с 36 точки, три асистенции и девет битки, а Уестбрук с " трипъл-дабъл " - 29 точки, 14 асистенции и 11 битки.

 Видео: Невероятна победна тройка прати
© Reuters

В полуфиналите на Запад " Портланд " ще срещне спечелилия от двойката сред " Денвър нъгетс " и " Сан Антонио спърс ". Там след пет мача " Златните буци " водят с 3:2, откакто взеха победа с 18 точки в своята зала.

На Изток станаха ясни всички полуфиналисти. След като " Милуоки бъкс " и " Бостън селтикс " минаха първия кръг с по 4:0 триумфа и ще играят един против различен, до втория кръг стигнаха още " Филаделфия 76ърс " и " Торонто раптърс ". " Сиксърс " отстрани " Бруклин нетс " с 4:1 победи, а със същия резултат " Торонто " се оправи с " Орландо меджик ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР