С навлизането на услуги за стрийминг на игри като Google

...
С навлизането на услуги за стрийминг на игри като Google
Коментари Харесай

Как PS5, Xbox Two и новият Nintendo Switch ще преборят напредъкът Google Stadiа?

С навлизането на услуги за стрийминг на игри като Гугъл Stadia, конзолните игри ще се изолират конзолите. Когато потребителите могат да ги играят без да имат лична подпора, компании като Sony, Nintendo и Xbox ще изгубят пазарна доминация. И това може да стане доста скоро – тази и идната година са от огромно значение.

След някоя друга година ще можем умерено да теглим нещо на телефона си и да го играем на тв приемника. Няма да имаме причина да купуваме конзоли. В момента доста хора са почитатели на избрана подпора поради извънредните заглавия, които тя предлага. В един миг такива е евентуално да няма.
В отговор на недоволството на Sony, Microsoft и Nintendo, Гугъл споделя „ Бъдещето на гейминга не е в кутия.“
Въпреки всичко, борбата не е изгубена. Подготвя се премиерата на PlayStation 5 и Xbox Project Scarlett (конзолата най-вероятно ще носи името Xbox Two) за идната година. По-късно тази година би трябвало да забележим нова Nintendo Switch подпора. Какво ще създадат конзолните колоси, с цел да оцелеят?

Takashi Mochizuki споделя в The Wall Street Journal какво ще предприеме Sony. Стратегията на компанията е да се концентрира върху хардкор геймърите, които са захласнати от игрите. Конзолата ще предложи невероятни графики и добре познати заглавия.

Може да наподобява като нещо явно, само че конзолните компании не един и два пъти са показвали, че не помнят какво желаят геймърите. Фактът е, че единственото значимо за хората е да могат да играят най-хубавите игри в най-хубавите условия – графика, брой фрагменти в секунда, добър тон. Те са подготвени да си платят на този, който го предложи най-добре.

Тази идея се вижда ясно при притежателите на компютри, които харчат стотици и хиляди, с цел да имат нужния компютър. Има доста хора, даже в България, които са подготвени на всичко, с цел да играят на оптимални настройки.

Конзолите би трябвало да оферират хардуер, който да доставя безпроблемно 4K/8K, 120Hz, HDR графики, добра поддръжка на ray tracing. Нормално е и те да оферират стрийминг на игри през Xbox Game Pass и PlayStation Now. Така ще комбинират най-хубавото от двата фронта и няма да загърбят бъдещето.

Ще избра ли запаленият геймър да си купи Гугъл Stadia, да си заплаща цялостната цена за игри, които не има физически и не може да продаде, несъмнено и да заплаща спомагателна такса, с цел да може да ги играе? Не, изключително в случай че PS5 и Xbox Two могат да предложат по-евтино изцяло прекарване. цената за покупка на самата подпора няма да е проблем в този случай.
Изглежда има и неофициално обединяване сред колосите, тъй като те знаят в каква заплаха е идващото потомство конзоли.
Има информация, че Project Scarlett в действителност ще е серия от няколко конзоли на Microsoft, едната напълно за стрийминг. Има информация, че Sony и Microsoft работят дружно върху основаването на нещо като Netflix, само че за игри. Очаква ни същинска война.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР