С настъпването на есента нараства популярността на енергийните напитки и

...
С настъпването на есента нараства популярността на енергийните напитки и
Коментари Харесай

С какво да заменим кафето и да подсилим имунната си система?

С настъпването на есента нараства известността на енергийните питиета и кафето, само че можете да усетите прилив на сила и без тях като по едно и също време с това подсилите имунитета си. Руският диетолог доктор Елена Свиридова споделя кои са те. Списъкът включва портокалов сок, чай от мента и какао. Напитки за имунитет и сила Според нея портокаловият сок ще ви помогне да се ободрите по-добре от кофеин заради наличието на витамин С. Също по този начин ще помогне за подсилване на кръвоносните съдове и възстановяване на имунната отбрана. За киселинност или тръпчивост можете да добавите лимон или грейпфрут към него. Тя също диетологът споделя, че ментата може да има освежителен резултат, макар че нормално се смята за успокоително.

" Чрез нормализиране на действието на нервната система тази билка разрешава на тялото и мозъка да си починат изцяло и да се възстановят през нощта. В резултат на това се понижава рискът от недоспиване и фалшив сън – събуждате се в положение на активност и подготвеност да посрещнете решително новия ден “, споделя експертът. Диетологът също по този начин посъветва да се обърне внимание на джинджифила, който може да повлияе на силата заради тръпчивия си усет и фитоестрогена, който контролира издръжливостта и прочувственото положение. Трябва да се прибавя към храната един път седмично, можете да употребявате настъргания корен като фалшификация или да го консумирате с прясно изцеден сок и чай, пише actualno.com.

Според специалиста една от главните енергийни питиета е черният шоколад. " Той покачва равнищата на кръвната захар, като по този метод разсънва тялото и го принуждава да работи оптимално. Благодарение на този артикул се създават хормони на удоволствието, което оказва помощ на организма да работи по-ефективно. Освен това в шоколада има кофеин ", изяснява диетологът.

Накрая тя добави и най-популярната храна измежду спортистите, която има освежителен резултат - банан.

" Този плод съдържа витамин B6, който е виновен за положителното действие на нервната система. А също и глюкоза и фруктоза, повишението на равнището на които дава прилив на сила. Освен това бананите съдържат доста фибри, които обезпечават физическа устойчивост “, споделя доктор Свиридова. Също по този начин потреблението им оказва позитивен резултат върху здравето на сърцето поради съдържането на калий и магнезий в тях. Този апетитен плод е източник на серотонин, по-известен като хормона на щастието. Поради тази причина потреблението му е елементарен метод да си осигурите положително въодушевление в мрачните есенни дни.

Важно: Статията не замества уравновесеното хранене и консултацията със експерт! Предоставената в нея информация не може да се употребява за самолечение!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР