С напредването на възрастта при всеки човек настъпват промени –

...
С напредването на възрастта при всеки човек настъпват промени –
Коментари Харесай

Босилекът подобрява паметта и концентрацията

С напредването на възрастта при всеки човек настъпват промени – външната смяна е единствено едната страна на нещата. Паметта последователно отслабва и съхраняването на информация става все по-трудно – започваме да изпускаме незначителни обстоятелства и елементи.

В случай, че имате някакви проблеми с паметта, най-добре е да се обърнете към експерт, защото сами няма да можете да прецените каква е степента на тяхната съвестност.

Ако обикновени дейности, които другояче сте правили всекидневно, a през днешния ден не можете да си спомните, не се колебайте да посетите експерт. Отидете на доктор и в случай че чувствате комплициране и дезориентация.

Разбира се националната медицина е отлично средство да помогнете на паметта. Има доста подправки, на които можете да се доверите и които да употребявате за възобновяване на паметта. Една от най-популярните е босилекът.

Той се употребява доста постоянно в кулинарията и е измежду най-обичаните подправки, тъй като има приятна миризма. Според разнообразни проби, вдишването на мирис на босилек, подтиква изявата на бета-вълните в енцефалограмата.

 Чай

Това в действителност е индикация за нараснала мозъчна интензивност. Напълно задоволително е да си купите масло от босилек и да го нанасяте на облеклата си.

За още по-голям резултат капнете няколко капки в ароматизатора си – по този начин цялата стая ще ухае на босилек и всички ще можете да се възползвате от неговите потребни свойства.

Специалистите по ароматерапия предлагат маслата да не се нанасят непосредствено върху кожата, защото са доста мощни. Не единствено маслото от босилек оказва помощ за възобновяване на концентрацията и възстановяване на паметта.

Могат да се употребяват още масло от мента, розмарин, исоп. Ароматерапията може да помогне при доста неразположения, в това число проблеми със съня, изнемощялост и даже грип.

Маслото от бор, мента, кедър, евкалипт имат доста положително въздействие върху дихателната система и се предлагат от експертите по ароматерапия за по-студените месеци, когато страдаме от грип.

Упоритата кашлица може да се изцери с маслата от лайка или мащерка. При проблеми със съня, се предлага маслото от лавандула – единствено една–две капки се капват на кърпичка, която се поставя на нощното шкафче. Специалистите предизвестяват да не се прекалява с тази миризма, защото е допустимо да има противоположния резултат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР