С напредването на възрастта на смартфоните честотата на раздуване на

...
С напредването на възрастта на смартфоните честотата на раздуване на
Коментари Харесай

По-старите смартфони на Samsung се сблъскват с масова имплозия на батерията - по-често от други марки

С напредването на възрастта на смарт телефоните честотата на раздуване на батерията също се усилва. Въпреки че през последните години производителите доста съумяха да решат този проблем, наподобява, че Samsung не се оправя изключително добре. Известен блогър с огромна сбирка от смарт телефони е разкрил голямо раздуване на батерията в по-старите модели на компанията.

В своя видеоклип притежателят на канала в YouTube Mrwhosetheboss - Арун Майни, разказва в детайли казуса. Забележително е, че сбирката на блогъра включва безусловно десетки смарт телефони от разнообразни години на произвеждане, тъй че той имаше опция да съпостави Samsung с " държанието " на модели от други производители. Оказва се, че раздуването на батерията е видяно най-малко в моделите Galaxy S6 (2015) до Galaxy S10 (2019).
-->
Първоначално блогърът счита, че подуването на панела е породено от необикновените летни горещини в Лондон. По-късно обаче той забелязал, че батериите в по-старите iPhone, Pixel и ASUS са изцяло способни да останат работоспособни, в случай че се съхраняват при сходни условия.

Скоро откакто Арън съобщил за казуса в Twitter, с него се свързали представители на Samsung и взели устройствата за инспекция. Два месеца по-късно към момента не е получена информация от компанията.

Междувременно Arun е получил удостоверение за казуса от известния канал в YouTube This Is, който също има огромна сбирка от смарт телефони, както и от елементарни консуматори. Съобщава се, че казусът визира безусловно всички модели, пуснати преди Galaxy S20.

Съобщава се, че става въпрос най-вече за случаи, които не са били употребявани дълго време. По-старите смарт телефони, които са били употребявани постоянно, наподобява резервират своята продуктивност. Струва си да се помни, че в никакъв случай не би трябвало да се вършат опити за зареждане на изгорели акумулатори заради високия риск от пожар - самите производители на акумулатори предизвестяват за това.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР