С напредването на процеса по придобиване на боен самолет Ф-16,

...
С напредването на процеса по придобиване на боен самолет Ф-16,
Коментари Харесай

Локхийд Мартин обсъжда възможности за сътрудничество с БАН

С напредването на процеса по придобиване на военен аероплан Ф-16, представители на производителя Локхийд Мартин посетиха Българската академия на науките, с цел да обсъдят благоприятни условия за бъдещо партньорство.

Делегацията на Локхийд Мартин, водена от Джонатан Хойл, основен изпълнителен шеф за Европа, концентрира вниманието на домакините върху позицията на компанията като международен софтуерен водач, отдаден на развиването на идващото потомство учени, инженери и иноватори – визия, която се споделя и от Българската академия на науките.

„ Всеки ден нашите 105 000 чиновници отиват на работа с една цел – да спомогнат за осъществяването на задачите на нашите клиенти. От отбраната на жителите до разширението на границите на науката в области като далечния космос, свръхзвуковите оръжия, изкуствения разсъдък и машинното образование, тези задачи са измежду най-сложните и предизвикателни в света, “ съобщи Хойл.

„ Нашите ползи се простират оттатък аеронавтиката и с интерес се запознахме по-подробно с работата на Българска академия на науките в области като киберсигурност, роботика, новаторски датчици и технологии, които намират приложение освен в региона на защитата и сигурността, само че и в действителната стопанска система. “

Закупуването на изтребители Ф-16 за българските Военновъздушни сили ще бъде катализатор на дълготрайно стратегическо партньорство в България, което ще развие гении в науката и инженерството, нужни, с цел да бъдат посрещнати провокациите на 21 век.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР