С над 7 т е бил претоварен тирът-убиец, който предизвика

...
С над 7 т е бил претоварен тирът-убиец, който предизвика
Коментари Харесай

Нова порция шокиращи разкрития за надрусания Кольо и тира убиец в Айтос

С над 7 т е бил претрупан тирът-убиец, който провокира невижданата кланица в Айтос в петък. Това сподели окръжният прокурор Георги Чинев по време на гледането на марката за неотклонение на водача Кольо Илиев от Несебър, който е карал товарния автомобил след използването на пико, съобщи Флагман бг.

Припомняме, че при тежкото меле той опустоши 13 коли, движещи се по ул. „ Хаджи Димитър “ в Айтос, една от тях избухна в пламъци, а вътре изгоря 28-годишната Ани от Търговище. Има и доста ранени, измежду които двама в тежко положение и се намират в реанимацията на УМБАЛ-Бургас.

Държавното обвиняване изиска най-тежката мярка за обвинения, а точно непрекъснат арест. По време на съвещанието стана ясно, че при огледа в кабината на транспортното средство е открит портфейла му, в който сред персоналните документи и пари е имало плик с наркотично вещество, пробата отчел, че още веднъж става дума за метамфетамин.

Едно от обвиняванията против водача е претоварнето на транспортното средство, чийто потенциал е 38 т, а е измерено, че тежи 45, само че без каросерията и горивото.

„ Ако калкулираме и тях, претоварването ще е доста повече “, изясни прокурор Чинев. Той добави, че обвиненият има дълъг лист с нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата в предишното си.

В правосъдната зала се стигна до разногласия сред отбраната и държавното обвиняване дали водачът е бил дрогиран, по кое време е дал проба и техническото средство за тест бил ли е изправен.
 Двама юристи бранят в съда несебърлията Кольо Иванов. Това са Пламен Найденов (вляво) и Бойчо Боев(вдясно). Те настояват, че клиентът им би трябвало да излезе от ареста, защото няма по какъв начин да устоя фамилията си, финансовото му положение не било положително. Не стана ясно обаче по какъв начин си разрешава да заплати хонорар на двама бранители
Прокурор Чинев изясни, че в началото Кольо Иванов е отказал да даде кръв за химичен разбор. Тогава от страна на държавното обвиняване е инициирана процедура по взимане на проба по насилствен ред и едвам тогава камионджията се е съгласил. Очаква се експертизата.

Кольо Иванов е наел не един, а двама юристи да го защитят в съда – Бойчо Боев и Пламен Найденов.

Те желаеха домакински арест за клиента си, най-малко до момента в който не са подготвени резултатите от съдебно-медицинската и съдебно-техноческата експертизи. Според тях не е потвърдено дали е Кольо е карал тир надрусан.

Кръвната проба щяло да покаже дали това е по този начин. Ако камионът е бил претрупан, в резултат на което са отказали спирачките, и няма опиат в кръвта, става инцидентно събитие и би трябвало да се промени обвиняването, считат двамата юристи.

Тепърва би трябвало да стане ясна и с каква скорост се е движил тирът-убиец, като съгласно отбраната това е с към 40 км/ч., което пък фрапантно се разграничава от първичните данни след злополуката.

Защитата бе безапелационна, че няма никаква заплаха Кольо Иванов да се укрие, живеел на непрекъснатия си адрес с приятелката си, с която били дружно то две години. Грижел се и за болната си майка.

Финансовото му положение пък не било положително, точно поради това трябвало да работи, а не да остане зад решетките.

Не стана ясно обаче по какъв начин ще извърши трудова активност в която и да е компания, с цел да печели пари, в случай, че те желаеха домакински арест за клиента си. Нито пък по какъв начин е платил на двама бранители, откакто не с положителни финансови благоприятни условия.
 Окръжният прокурор Георги Чинев изясни, че при огледа в кабината на тира са открити още опиати
В съда стана ясно още, че Кольо Иванов е осъждан няколко пъти, само че към този момент е оправдан.

„ Той не е осъждан от доста години, персонално аз го познавам от 30 година Няма по какъв начин да издържи майка си и приятелката си, в случай че остане в ареста “, сподели адв. Бойчо Боев.

Самият камионджия нито отхвърли, нито удостовери обвиняванията против него. Единствено добави, че поддържа настояването на юристите си за домашния арест, както и сподели, че има 13-годишна щерка, за която също се грижи. Кольо Иванов по никакъв метод не сподели, че изпитва страдание.

Искането му обаче бе отхвърлено от правосъдния състав с ръководител Яни Гайдурлиев, който взе най-тежката мярка за неотклонение за обвинения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР