С над 30 % е нараснал интересът на българските кандидат-студенти

...
С над 30 % е нараснал интересът на българските кандидат-студенти
Коментари Харесай

Холандия и Германия все по-предпочитани от българските кандидат-студенти

С над 30 % е повишен ползата на българските кандидат-студенти към университетите в Холандия и Германия тази година. Достъпните такси и богатият набор от стажове са измежду главните аргументи да се усилят кандидатурите за тези страни. Сред останалите фактори, които притеглят учениците, решили да продължат образованието си в тези елементи на Европа, са сполучлива реализация незабавно след дипломирането, показват специалисти от консултантска организация ЕДЛАНТА, във връзка огромния интерес към идното ревю „ Европейско обучение -2017 “ в края на септември и началото на октомври. 

Сред най-предпочитаните и новаторски специалности в Холандия са Нанотехнологии, Изкуство и технологии, Инженерна математика и Предприемачество. Практически ориентираните стратегии, които притеглят най-вече български студенти към немските университетите тази година, са Биотехнологии, Компютърни науки, Нутриционистика, Екологичен туризъм.

Въпреки повишения интерес към образование в Холандия и Германия, броят на кандидат-студентите, които избират Англия за висше обучение, остава неизменен по отношение на предходната година, сочи статистиката. Очакванията са над 2000 първокурсници да заминат за Обединеното Кралство и тази есен, споделя просветителният съветник Ели Тончева.

Въпреки неяснотите по отношение на статута на европейските жители след Brexit, ползата към Англия продължава да бъде огромен. И тази година английските университети оферират разнообразни стипендии в размер от 500 до 3000 английски паунда, а финансирането с държавен заем продължава да бъде налично за българските кандидат-студенти и кандидат-магистри. Освен това, стратегиите, които включват наложителен стаж, се трансформират в норма във все по-голям брой университети. Българските кандидат-бакалаври и кандидат-магистри с отлични университетски достижения са добре пристигнали в елитните университети от фамозната Russell Group, към която освен Оксфорд и Кеймбридж, спадат научни институции като University of Southampton, University of Sheffield, University of Birmingham, University of Exeter и други, които организират научни проучвания на международно равнище.

С част от упоменатите образователни заведения бъдещите студенти ще се срещнат на есенното ревю „ Европейско обучение 2017 “, чието мото тази година е Европейско обучение за сполучлива кариера, защото за младите българи все по-голямо значение има опцията за професионална реализация

Посетителите на ревюто ще могат да получат информация за перспективни специалности, предлагани от влиятелни университети във Англия, Германия, Австрия, Холандия, Дания и други европейски страни. Освен това, те ще имат опцията да посетят презентациите на сполучливи млади експерти, от които ще научат какви са опциите за кариера при довеждане докрай на специалности като Биология, Биотехнологии,  Автомобилен дизайн и Нутриционистика.

Изложение „ Европейско обучение 2017 “ ще се организира на 30-ти септември и на 1-ви октомври в хотел Маринела в София. Във Варна, Бургас и Пловдив събитието ще се състои надлежно на 3-ти, 4-ти и 5-ти октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР