С началото на войната в Украйна преди две години, животът

...
С началото на войната в Украйна преди две години, животът
Коментари Харесай

Унгарска журналистка разработи приложение, което разказва приказки на децата в Украйна

С началото на войната в Украйна преди две години, животът на милиони деца беше напълно изменен. Оставен бе отпечатък върху цяло едно потомство. По това време унгарската военна репортерка и писателка Хесна Ал Гауи живее със фамилията си в Съединените щати. Тя незабавно желае да помогне на децата, попаднали в спора, даже и отдалеко, като основава приложение, което да ги научи да преодоляват страховете си. Превръщането на концепцията в действителност лишава две години. Това става благодарение на норвежкия психолог Солфрид Ракнес. Мобилното приложение към този момент е налично на украински и британски език.
Целият план за създаване беше доста трогателен, доста по-сложен и отнемащ време, в сравнение с си мислехме, тъй като не е елементарно да разработиш апликация, която може да се употребява от деца и да работи и на по-стари устройства. Беше ни мъчно, само че успяхме.
Хесна Ал Гауи, унгарската военна репортерка и писателка

Приложението „ Вълшебна ръкавица “ се основава на истинска украинска приказка за изгубена в гората ръкавица, която става дом на няколко симпатични герои. Тя може да се слуша в продължение на седем дни, като всеки от тях е съпроводен от извършения за облекчение на напрежението и повишение на прочувствената осъзнатост. Създателите възнамеряват да основат и версии и на арабски и норвежки език.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР