С наближаването на визитата на премиера Бойко Борисов във Вашингтон,

...
С наближаването на визитата на премиера Бойко Борисов във Вашингтон,
Коментари Харесай

Соломон Паси: Да продадем АЕЦ Белене на Тръмп

С наближаването на визитата на премиера Бойко Борисов във Вашингтон, някогашният външен министър Соломон Паси обогатява листата си с вероятни български поръчки към Съединени американски щати и респективно към президента Доналд Тръмп.

Визитата на Борисов в Съединени американски щати идва като отговор за покупката на изтребителите F-16, това е знак на признателност за свършеното, съобщи шефът на Атлантическия клуб Соломон Паси в неделя пред бТВ.

По думите му, посредством тематиката за изтребителите F-16 се повдига и въпроса за сферата съдействие в областта на космонавтиката, авиокосмическата област както и опция за присъединяване в планове на НАСА.

Соломон Паси повтори концепцията си, изложена при започване на седмицата пред Българска национална телевизия, че в случай че той е бил министър председател, щял да предложи на Тръмп да изпрати един български космонавт до Луната. Паси добави, че той не би отказал.

Друг проблем, който може да се разисква, е усилването на взаимоотношенията в региона на защитата, а с оглед стартирането на 5G мрежата в Китай, страната ни би трябвало да търси съдействие със Съединените щати в посока създаване на 5G мрежа, предложи още Соломон Паси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР