С наближаването на Великден се увеличават проверките за качеството и

...
С наближаването на Великден се увеличават проверките за качеството и
Коментари Харесай

Това е реалната цена на 500 грама козунак за Великден, обяви шеф Немигенчев

С наближаването на Великден се усилват инспекциите за качеството и цената на козунаците. От Сдружението за налична и качествена храна сигнализират, че на пазара се оферират козунаци без етикет и период на валидност.

" Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като там приказваме за всеобща продажба.

Когато купувате от квартална пекарна, едва ли някой на щанда начело лепи етикети и поставя дата на произвеждане.

Най-вероятно козунакът е създаден в същия ден или най-малко изпечен, защото козунакът е едно дълго произвеждане и единствено този, който не е правил козунак, не знае, че има много търкания до изработката на един прекрасен козунак ", сподели готвачът Николай Немигенчев, който е от УС на Сдружението за налична и качествена храна, съобщи Пловдив 24 и Фокус.

По негови думи целесъобразният интервал на валидност на един козунак е в границите на 2-3 дни, само че не тъй като той ще се скапе, а тъй като ще изгуби вкусовите си качества и ще изсъхне.

Немигенчев разясни за Bulgaria ON AIR, че повода козунаците да устоят повече време в питателните вериги се дължи на обстоятелството, че в тях се съдържат голям брой добавки.

В последните дни и седмици доста хора заговориха за цените на козунаците, като някои ги намират в ценовия диапазон от 2 лв., до впечатляващите 100 лв.. Според Немигенчев производството на козунак е много характерно и изисква положително знание, поради това е и по-високата цена.

" Цената е значима, защото не може да очаквате за 2 лв. да си купите нещо и то да бъде неповторимо. 

500 грама козунак е изцяло обикновено да коства сред 20 и 30 лв. ", сподели още Немигенчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР