С наближаването края на годината много от нас се замислят

...
С наближаването края на годината много от нас се замислят
Коментари Харесай

Въпросите, които си задаваме в навечерието на новата година


С наближаването края на годината доста от нас се замислят за миналите 12 месеца и обмислят опциите, които предстоят. Преходът към новата година носи със себе си естествения блян да оценим живота си, да си сложим нови цели и да си представим по-светло бъдеще. Преди часовникът да удари среднощ в навечерието на нова година е всекидневно да си зададем поредност от въпроси, които ни оказват помощ да придобием вероятност, да се поучим от опита си и да тръгнем по нашия си път, който за всекиго е самостоятелен. Нека се впуснем в някои от въпросите, които постоянно обмисляме, когато застанем на прага на новата година.

Какво реализирах през тази година?

Прегледът на достиженията ни е значима насочна точка за самоанализ. Като признаваме триумфите си, огромни или дребни, можем да възпитаме в себе си признателност и възприятие за задоволеност. Този въпрос ни предизвиква да отпразнуваме успехите си и да признаем упорития труд, вложен в постигането на задачите ни.

С какви провокации се сблъсках и какво научих от тях?

Всяка година е придружена от своя дял провокации. Размишленията върху трудностите, с които сме се сблъскали, дават скъпи сведения за нашата резистентност и качествата ни за решение на проблеми. Като дефинираме уроците, извлечени от неуспехите, можем да превърнем несгодите във опция за личностно израстване.



Дадох ли приоритет на грижата за себе си?

В паниката на всекидневието е елементарно да пренебрегнем грижата за себе си. Този въпрос ни подтиква да преценим дали сме дали приоритет на физическото, душевното и прочувственото си благоденствие през годината. Разбирането на смисъла на грижата за себе си е от решаващо значение за поддържането на здравословен и уравновесен живот.

Как се развиха взаимоотношенията ми?

Връзките с другите играят основна роля в живота ни. Разглеждането на това по какъв начин са се развили връзките ни със фамилията, приятелите и сътрудниците ни разрешава да оценим мрежите за поддръжка, които ни заобикалят. То също по този начин ни подтиква да обърнем внимание на всички напрежения или спорове, които може да се нуждаят от разрешаване.

Какви нови умения или познания получих?

Ученето е развой, който продължава през целия живот и всяка година предлага благоприятни условия за личностно и професионално развиване. Независимо дали става въпрос за официално обучение, самонасочено учене или опит на работното място, осмислянето на добитите умения и познания ни оказва помощ да оценим способността си за развиване.

Живея ли в сходство с полезностите си?

Докато се движим през живота, е значимо да преценяме дали дейностите ни са в сходство с главните ни полезности. Този интроспективен въпрос ни подтиква да преосмислим целите си, като подсигуряваме, че изборът и държанието ни резонират с правилата, които ни управляват.



Какви цели желая да преследвам през идната година?

Поглеждайки напред, слагането на нови цели е естествено продължение на процеса на самоанализ. Независимо дали са свързани с кариерата, взаимоотношенията, личностното развиване или здравето, слагането на ясни и постижими цели дава посока и цел за идната година.

Как мога да допринеса позитивно за моята общественост и за света?

Освен персоналните желания, размишлението за ролята ни в по-широката общност и света предизвиква възприятието за отговорност и общественото схващане. Този въпрос ни подтиква да обмислим по какъв начин можем да окажем позитивно влияние, било то посредством доброволческа активност или покровителство за значими дела.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР