С наближаване на последната част от викингската сага, мнозина си

...
С наближаване на последната част от викингската сага, мнозина си
Коментари Харесай

Stoic са наясно с политическите паралели, които създава The Banner Saga

С приближаване на последната част от викингската сага, мнозина си напомнят огромните хрумвания, залегнали в играта.
Вероятно тези от вас, които са играли или най-малко чели и гледали видео от The Banner Saga знаят в общи линии историята: тя следва група бегълци, които бягат през своя свят. По петите им ги следват Дредж – въоръжени фигури, от които се опасяват и двете цивилизации, населяващи света на играта. Но с напредването на историята, концепцията, че Дредж са просто „лошите“ бива подложена на тестване и опрени до стената на края на света, вие стартирате да чувствате страдание към враговете си.

В изявление за PCGamesN, водещият дизайнер Мат Роудс и водещият разработчик Алекс Томас, споделят, че въпреки и основите на историята да са положени още преди шест години, то Stoic не са се опитвали да играят на несъмнено и да заобикалят вероятни паралели на играта с действителността, като мигрантската рецесия.

Томас споделя, че те не са се опитвали по какъвто и метод да избягат от вероятните паралели. „Това, от което съм в действителност благополучен е, че ние не ви споделяме също по този начин какво да мислите. Имате възложен избора да поемете, в която желаете посока и това постоянно е било значим аспект за нас. Може да извършите това, което желаете. Ще има последици, които няма да ви харесат, само че се опитахме да създадем нещата допустимо по-малко субективни. Опитахме се да го напишем по метод, по който в реалност би се случило като следствие от дейностите ви. Но да, в случай че търсите паралели, ще видите паралели и не считам това като нещо наложително отрицателно“, декларира той.

Тимас добавя също тъй че те не са желали всичко да е транспарантно и неотклонно, а самите герои в играта са значително лишени от човешката им същина. Макар и събитията и средата да насочват играещите по-скоро да ненавиждат Дредж и да се опасяват от тях, то зависи напълно от геймърите дали ще одобряват това, че Дредж може в действителност да наподобяват повече на тях и дали ще желаят да ги защитят или не.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР