С мярка за неотклонение домашен арест“ се размина задържаният след

...
С мярка за неотклонение домашен арест“ се размина задържаният след
Коментари Харесай

Нагъл беглец от полицията се размина само с домашен арест

С мярка за неотклонение " домакински арест “ се размина арестуваният след траяло повече от час рисково гонене по улиците на Сливен 33-годишен Илко Ангелинов.

Мъжът бе хванат след лудо съревнование на ръководеното от него БМВ Х5 на 19 януари, водачът се оказал дрогиран с амфетамини и метаамфетами, напомня Монитор. При рисковото шофиране са били ударени полицейска кола и частен автомобил, спрял на червен светофар. Районният съд обаче отхвърли да одобри доводите на наблюдаващия досъдебното произвеждане прокурор за оставяне зад решетките с претекста, че Ангелинов имал непрекъснат адрес.

Магистратите са безапелационни, че няма адресна регистрация, а в устните си пояснения беглецът е обяснил, че работи в Италия. От прокуратурата към този момент са протестирали непрекъснатата мярка за неотклонение. От там прецизират че Ангелинов не за пръв път осуетява опит на служителите на реда да го ревизират, аналогична обстановка е имало при започване на януари още веднъж по улиците на Сливен. Тогава обаче роденият в новозагорското село Сокол мъж съумял да избяга от преследвачите си. Извършеното на 19 януари действие по чл.325, ал.3 от Наказателен кодекс се характеризира с извънредно висока степен на социална заплаха, по-висока от други действия от този тип. С държанието си обвиненият е заплашил участниците от придвижването по пътищата, включително и пресичащи по пешеходна пътека пешеходци. Умишлено е блъснал полицейски автомобил на чиновниците, които са го преследвали и са създали опит да извършат инспекция по отношение на него. Умишлено е блъснал и лек автомобил на жител, който е изчаквал червен сигнал на светофара. Застрашил е и здравето на полицейски чиновник, който е опитал да отвори вратата на управлявания от Ангелинов автомобил, се споделя във към този момент импортирания митинг пред окръжния съд в Сливен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР