С много настроение, вълнение и цветя започна първият учебен ден

...
С много настроение, вълнение и цветя започна първият учебен ден
Коментари Харесай

Първият звънец би за над 35 000 ученици във Варна

С доста въодушевление, неспокойствие и цветя стартира първият образователен ден в учебни заведения във Варна. Звънецът би за над 35 000 възпитаници, а 3234 първокласници прекрачиха за първи път учебния предел. В подготвителните групи в учебните заведения са записани 761 деца, а в детските градини – 5630 деца на 5 и 6 години.

„ Отново е 15-ти септември и по добра традиция и с необикновен боязън през днешния ден децата потеглят на учебно заведение. За нас, българите, началото на новата образователна година е особено събитие, тъй като образованието на младежите е осъзната полезност от епохи. Вярвам, че напъните ни да създадем нашето учебно заведение по-достъпно, по-качествено и по-модерно, би трябвало да продължат.

Инвестициите в образованието са най-важните, тъй като те се връщат с особена добавена стойност във времето. Затова през тази година ще влагаме над 30 млн. лева в възобновяване на материалната база, спортните площадки и оборудването в нашите учебни заведения “, съобщи кметът на Варна Иван Портних, който участва на откриването на образователната година в ОУ „ Добри Чинтулов “, в СУ „ Любен Каравелов “ и в ОУ „ Антон Страшимиров “.

„ Скъпи деца, поисквам Ви ловко да съчетавате ученето с игрите и да натрупате доста познания. Скъпи учители, има доста красиви думи за Вас, най-важната от която е „ благодаря “! Благодаря Ви за грижите, търпението и любовта към нашите деца! Пожелавам Ви задоволително здраве, професионална реализация, почтено оценяване на труда, почитание и любов от Вашите ученици!На добър час! “, сподели още кметът.

На тържествата участваха още Тодор Балабанов - ръководител на Общинския съвет, Лилия Христова - шеф на дирекция „ Образование и юношески действия “, Венцислава Генова - шеф на РУО – Варна, представители на районните администрации и общински съветници.

„ За 94-ти път отваряме вратите за своите възпитаници с религия, вяра и оптимизъм, тъй като пътят към фантазиите постоянно минава през своя 15-ти септември – ден огрян с усмивка и дълго чакан “, сподели шефът на ОУ „ Добри Чинтулов “ Веселин Михалев. Той благодари за построената нова спортна база в учебното заведение.

“Този ден е най-съществен в календара на образователната година. Горда съм, че в екипа, който отбрани купата Варна – Европейска младежка столица има наш възпитаник, който от тази година към този момент е студент във ВВМУ.

Факт е, че имаме от ден на ден триумфи в реинтеграцията и интеграцията на младежите, които заради разнообразни аргументи са пропуснали своето обучение във времето “, сподели шефът на СУ „ Л. Каравелов “ Димитринка Георгиева.

„ Добре пристигнали, благи деца, посрещаме Ви с вяра за сполучливо асимилиране на знанията, с религия, че ще извървим дългия път на науката и с любов ще ви дарим най-ценното, което можем мозъкът и сърцата си, съобщи и шефът на ОУ „ Антон Страшимиров “ Янка Котларова.

През летните месеци бяха осъществени поправки в 30 учебни заведения и 22 детски градини на територията на община Варна. Реконструкция възобновяване следва и по Оперативна програма „ Региони в напредък “ на седем учебни заведения, две професионални гимназии и три детски градини. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР