С Министерския съвети премира проведохме конферентна връзка с браншови организации,

...
С Министерския съвети премира проведохме конферентна връзка с браншови организации,
Коментари Харесай

Танева и големите търговски вериги си стиснаха ръцете за българските стоки

С Министерския препоръки премира организирахме конферентна връзка с браншови организации, аграрни производители, млекопреработватели, животновъди, по повод признатото разпореждане на Министерски съвет за районни къси доставки в комерсиалните вериги, съобщи Десислава Танева на брифинг.

Тя означи, че част от операторите от 1-2 години работят поредно на този принцип, а актуалната рецесия ни принуждава да се вземат ограничения за минимизиране на вредите от свитите пазари, да се понижи изхвърлянето на храна , както и да оцелеят производителите и обвързваните с тях предприятия.

" Оставаме отворени да обсъждаме, да бъдем модератори, познаваме бранша, тъй че всичко да стане в интерес на потребителите ", добави още земеделският министър.

Милена Драгийска , шеф на Лидъл България съобщи, че са се обединили към работещи ограничения, а има и схващане за това по логичен метод да бъде подкрепят българският производител . Тя насочи обръщение от името на комерсиалните вериги - в спешна обстановка би трябвало да се отворят оптимални канали за разрешаването на рецесията. Представили са и ограничения, с които да се предложат по-добри канали, за представянето на продукция на дребните производители. Тя посочи, че до момента те постоянно са подкрепяли родната продукция, само че в този момент обстановката е радикално друга поради изключителното състояние.

Йордан Матеев от Българското съдружие за съвременна търговия сподели, че качествената българска продукция ще продължи да бъде на рафтовете. Изборът е на българския консуматор, по тази причина молим към потребителите да изберат българското, това е мъдрото решение.

Георги Гърневски от METRO сподели, че в този момент би трябвало да се откри най-хубавата уредба, с цел да са от изгода на цялото общество . Той благодари на държавно управление, защото в разговор могат да се намерят най-хубавите решения за местни директни доставки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР