С месец под наслов Подвиг и слава в Пловдив ще

...
С месец под наслов Подвиг и слава в Пловдив ще
Коментари Харесай

Месец на славата: Почитаме Левски, Ботев и свободата

С месец под наслов " Подвиг и популярност " в Пловдив ще бъдат почетени 140-годишнината от Освобождението на България, 145 години от обесването на Васил Левски и 170- от раждането на Христо Ботев.  Мероприятията стартират през днешния ден и ще продължат до 12 март. 

Поклонението пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика ще бъде на 19 февруари  от 11 часа. Преди това в църквата „ Св. св. Петър и Павел “ ще бъде отслужена панихида.

Слово пред паметника ще произнесе преподавателят в Катедрата по българска литература и доктрина на литературата във Филологическия факултет на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " доцент Владимир Янев, а водещ възпоменателното честване ще е артистът от Драматичен спектакъл - Пловдив, Стефан Попов.

В церемонията по традиция  ще вземат участие представителни формирования от Пловдивския гарнизон  почетна рота, боен духов оркестър и венценосци,  членове на Общински комитет „ Васил Левски ”-Пловдив и комитет „ Родолюбие ”.

В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат кметът на Пловдив, ръководителят на Общинския съвет, регионалният шеф, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната администрация, кметове на региони, публичният медиатор, Командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, просветителни и културни институции, политически и публични организации, жители и медии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР