С месец по-рано завърши ремонтът на моста над река Джерман

...
С месец по-рано завърши ремонтът на моста над река Джерман
Коментари Харесай

Предсрочно приключи ремонтът на изгорелия мост на АМ Струма край Дупница

С месец по-рано приключи ремонтът на моста над река Джерман при 62-ри км на Автомагистрала " Струма ", оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". Това е правата, над нерегламентираното бунище, където на 13 август пожар спря придвижването и повреди носещи колони на оборудването.

По проектите на организацията придвижването за всички транспортни средства в този оучастък би трябвало да бъде възобновено към 15.00 часа на 3 декември.
В известието на АПИ ремонтът е избързал с месец, с цел да се обезпечи безаварийното пътешестване на коли преди откриването на ски сезона в Банско и идните коледни празници.

Неотложният ремонт стартира незабавно откакто беше утвърден направеният план за реорганизация на оборудването. Възстановени са засегнатите от пожара 17 колони, 2 ригела и 3 крайни греди. За да се укрепи структурата на оборудването, е отхвърлен до крепко компрометираният от високата температура бетон на засегнатите стълбове и е положен пръскан бетон.

Изградени са нови бетонови кожуси на потърпевшите детайли. Ремонтирани са отводнителите и засегнатите лагери, сменена е дилатационната фуга на моста. Възстановени са тротоарни блокове. Строително-монтажните работи, изпълнени от " ГБС- Инфраструктурно строителство " АД, са на стойност близо 1,8 млн. лева с Данък добавена стойност.
Строителният контрол е изпълнен от " Пътинвест инженеринг " АД. Стойността на техния контракт е 60 000 лева с Данък добавена стойност, оповестяват от АПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР