С международна научна конференция „70 години Финансово-счетоводен факултет на УНСС“

...
С международна научна конференция „70 години Финансово-счетоводен факултет на УНСС“
Коментари Харесай

Финансово-счетоводният факултет на УНСС чества 70 години

С интернационална научна конференция „ 70 години Финансово-счетоводен факултет на УНСС “ беше маркирана годишнината на един от емблематичните факултети на Университета за национално и международно стопанство.

Ректорът проф. доктор Димитър Димитров връчи на декана на Финансово-счетоводния факултет проф. доктор Румен Брусарски най-високата степен в оценките връчвани от ректора – статуетка на проф. Стефан Бобчев, създател и първи ректор на УНСС.

Официален посетител на събитието беше ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков. Той поздрави факултета и се обърна към участниците във форума с думите: „ Финансово-счетоводния факултет се е трансформирал в българска емблема за академична и професионална подготовка, създавайки многохилядна общественост от счетоводители, финансисти, инспектори, които са готови креативен да вземат решение проблемите на сегашното и бъдещето в частния и обществения бранш. Адекватно и качествено обучение, познаване на новите технологии – това е документът за вашата благородна задача. “

Проф. Димитров съобщи, че „ тези 70 години от историята на Финансово-счетоводния факултет са време на научен строеж и безрезервност на няколко генерации преподаватели и учени. Тяхното дело е еманация на българската просвета, академична съвест и морал. Много младежи целеустремено избират да получат своето обучение и да предначертаят своя професионален път във факултета, което е доказателство за качеството на образованието, което те получават. “ Ректорът акцентира, че Финансово-счетоводния факултет като част от академичното семейство на УНСС постоянно ще бъде на водещи позиции като основател на стандарти в образованието и науката.

Юбилейното честване и интернационалният конгрес събраха десетки представители на финансовата просвета и процедура, академичната общественост, посетители от институции и авторитетни университети от страната и чужбина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР