С люта битка за районните избирателни комисии почна надпреварата за

...
С люта битка за районните избирателни комисии почна надпреварата за
Коментари Харесай

Изборите почнаха с бой за РИК-овете. Партиите се ритат по кокалчетата

С люта борба за районните изборни комисии почна конкуренцията за новото Народно заседание. Парламентарните партии от 47-ото Народно заседание се сритаха по кокалчетата кой да оглави най-важните комисии. Днес на доста места в страната регионални шефове организират съвещания с партиите за членовете на РИК.

В диалозите вземат участие „ Продължаваме Промяната “, ГЕРБ-СДС, „ Българска социалистическа партия за България “, Движение за права и свободи, „ ИТН ”, „ Демократична България-обединение “ и “Възраждане “.

В Хасково четири политически обединения желаеха да имат зам.-председател на комисията, само че позициите са единствено две. Подобен е въпросът и в Стара Загора, където още веднъж са повече предложенията за зам.-председатели.

В Шумен двама бяха искащите за поста ръководител на районната комисия.

В регионите, където партиите не съумеят да реализират единодушие, ЦИК ще вземе дефинитивно решение за съставите, като ще се наложи Централната комисия да се намеси и в Ямбол.

До момента единодушие има в Търговище и в Благоевград.

Във Варна " Продължаваме промяната " и ГЕРБ влязоха в спор за председателското място. За двата пловдивски региона Централната изборна комисия ще дефинира ръководители.

Районните комисии дават отговор за организацията на изборите във всеки един многомандатен регион в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР