С любовта шега не бива е казал преди повече от

...
С любовта шега не бива е казал преди повече от
Коментари Харесай

Малко (секс) фантазии

„ С любовта смешка не трябва ” е споделил преди повече от век и половина в своята пиеса Алфред дьо Мюсе. Аз бих добавила – със секса още по-малко, и въпреки всичко... Непринудеността, закачката, даже лекомислието са нужни за цялостното откриване на сексуалността. За да желаем, с цел да се отдадем на копнежа, ние още веднъж би трябвало да почувстваме в себе си детското неблагоразумие и увлечението на играта – без притеснение, възприятие за виновност и боязън да не нарушим някакви правила и правила. Само да фантазираме и да бъдем изобретателни!

Но в това време не трябва да забравяме, че сексуалността е нежна и ранима и изисква от нас внимателно отношение. С нея са свързани най-съкровените ни усеща. Затова преди да почнем да опитвам, да търсим пикантност и многообразие, би трябвало да сме сигурни, че това няма да обиди или нарани другият. Не единствено доста дами, само че и мъже одобряват мъчително всеки опит за изобретение в любовната игра, тъй като одобряват това като доказателство, че към този момент не са задоволително забавни за своя сътрудник.

Секс-играчки – постоянно тази думи ни идва на разум, когато става дума за полова игра. Те от дълго време са престанали да бъдат табу. Секс-индустрията предлага безконечен избор от всевъзможни аксесоари с най-подробни указания за приложимост. Можем освен да си закупим по интернет и от близкия секс-шоп, само че не е изключено да го получим като полу-шеговит, полу-сериозен подарък за рождения ден или годишнината от сватбата. Безусловно играчките за възрастни подтикват фантазията, само че си имат и своите минуси. Когато се употребяват непрекъснато, се трансформират в табиет и даже взаимозависимост – без тях сътрудниците одобряват секса като отегчителен и неудовлетворителен. При това се губи интимността и естествеността на любовните връзки.

Да осъзнаем стремежи си – това напълно не е толкоз просто, колкото наподобява. По-скоро сме наясно с това, което не желаеме, а не противоположното. Или вместо да се съсредоточим върху личните си стремежи, мислим за колегата или всичко останало: какво биха споделили хората, кое е „ обичайно ” и кое – не. И всичко това блокира чувствеността ни. Сексуалната игра не постоянно значи функции, фон и сценичен сюжет. Понякога тя може да бъде предизвикана напълно непринудено от извънредно място или подобаващ прочувствен миг.

...и да ги споделим с колегата. Дори и една част от нас да желае да преодолее рутината в интимните си връзки, другата – склонна към консерватизъм, се опасява от промени. Затова отлагаме или все не намираме комфортният миг да поговорим с колегата за нашите стремежи, мечти и хрумвания, тъй като се боим да не получим отвод, неоправдателен взор или подбив. И в следствие получаваме от любовните си връзки все по-малко и малко наслаждение, а сътрудникът ни даже не се досеща за вътрешната битка и неудовлетворението ни.

Но от какво толкоз се опасяваме? Дори да изгубим нищо неприятно няма да се случи. Не е толкоз значимо дали ще ни се отдаде или не да изпълним фантазиите си, дали това ще оправдае упованията ни или не. Смисълът е в това да играем – без притеснение, без страхове, без мисли за следствията. Когато ни се опитва – да пробваме, когато желаеме да прекратим – да спрем. Това е просто игра и с цел да извлечем оптимално наслаждение от нея, не трябва да го забравяме.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР