С лозунг Здравен емигрант хора, които се нуждаят от белодробна

...
С лозунг Здравен емигрант хора, които се нуждаят от белодробна
Коментари Харесай

Пациенти, нуждаещи се от белодробна трансплантация, протестираха пред МЗ

С девиз " Здравен бежанец " хора, които се нуждаят от белодробна трансплантация, излязоха на митинг пред Министерството на здравеопазването.

Поводът е, че българите не може да бъдат трансплантирани в чужбина по незнайни за тях аргументи и упорстват от здравното министерство да подхващат ограничения за решение на казуса, който съществува от година и половина, съобщи БГНЕС.

Протестиращите желаят да се ангажира съответно лице с решаването на проблема и да се даде съответен период, в който ще бъде подписан контракт с болница в Европа, с цел да одобри 16-те нуждаещи се от белодробна трансплантация.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще одобри представители на протестиращите, с цел да свземе отношение по настояванията им.

Заради проблемите с белодробните трансплантации преди седмица шефът на Изпълнителната организация по трансплантация доктор Марияна Симеонова подаде заявление за овакантяване. Същият ден обаче редица пациентски организации се оповестиха против решението на Симеонова с аргумента, че сходна стъпка единствено ще утежни обстановката.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР