Вземате заем от собствения си капитал? Избягвайте тези 3 големи грешки

...
С лихвените проценти по ипотечните кредити с 23-годишен връх и
Коментари Харесай

С лихвените проценти по ипотечните кредити с 23-годишен връх и референтния лихвен процент, по-висок, отколкото е бил от 22 години, е ясно, че собствениците на жилища, които искат да преместят или рефинансират съществуващите си домове, имат ограничени (и скъпи) настроики). На пазар като сегашния, много собственици може да бъдат по-добре обслужени, като се обърнат към съществуващите си домове и проучат начини за ремонт или обновяване на заобикалящата ги среда. За щастие, все още има налични кредитни опции с относително ниска лихва, които могат да помогнат за улесняването на тази работа.

Въпреки това, за да вземат ефективно заеми от капитала на дома, собствениците трябва първо да се запознаят с техните опции - и да знаят какви грешки да правят избягвайте предварително. Започнете, като проучите опциите си за жилищен капитал тук сега, за да научите повече.

3 големи грешки, свързани със собствения капитал, които кредитополучателите трябва да избягват 

Вземането на заем от съществуващия ви собствен капитал може да бъде умен ход, особено в днешната инфлационна среда. За да получите най-голяма възвръщаемост на заема си обаче, не забравяйте да избегнете тези три големи грешки.

Не проучвате всичките си възможности

Има много начини да вземете заем от собствения си капитал , вариращи от заеми за собствен капитал и кредитни линии за собствен капитал (HELOC) до рефинансиране на изплащане и обратни ипотеки за възрастни хора. Всеки има своите плюсове и минуси, някои от които може да са по-благоприятни за вашето лично финансово състояние от други. Така че, направете вашето проучване и внимателно проучете всичките си възможности, преди да подпишете пунктираната линия.

Не забравяйте, че в тези случаи вашият съществуващ дом ще служи като обезпечение за всякакви заеми. Поради това е жизненоважно да получите най-рентабилната и достъпна опция, в противен случай може да рискувате неизпълнение на кредита — и загуба на дома си.

Започнете да проучвате своя жилищен заем и лихвите по HELOC тук, за да научите повече.

Използването му по грешни причини

Заемите за собствен капитал и HELOC е по-добре да се използват при определени обстоятелства, отколкото обратна ипотека или рефинансиране за изплащане. Първите два варианта, например, са по-подходящи за основен ремонт или ремонт на дома. Ако се използва по тези причини, собствениците могат да приспадат лихвата, която са платили върху заетата сума, от годишните си данъци.

Същото не може да се каже за обратна ипотека или рефинансиране за изплащане. Това не означава, че тези опции също не са ценни, просто може да са по-добри за тези, които търсят пари в брой, за да платят големи разходи или дълг, в сравнение с големи жилищни проекти.

Не пазарувайте наоколо

Когато става въпрос за финансови продукти и услуги, струва си да пазарувате, за да намерите най-добрите цени и условия. Това важи особено за кредитополучателите на собствен капитал. Собствениците на жилища не са ограничени до текущата банка, която държи техния ипотечен заем. Те могат — и трябва — да пазаруват, за да видят дали има други банки и кредитни институции, които могат да им предложат по-добра сделка. И тогава те трябва да се върнат при първоначалния кредитор, за да видят дали могат да го съпоставят или надминат. Експертите препоръчват получаване на оферти от поне трима заемодатели, преди да се ангажирате с окончателен, въпреки че можете да пазарувате за още, за да установите по-стабилна базова линия за сравнение.

Долната линия

С повишените лихвени проценти, които правят всичко от новите ипотечни заеми до кредитните карти по-скъпо, собствениците на жилища се оказват с ограничени възможности. В тази среда собствениците трябва да обмислят вместо това да използват собствения си капитал. За да направят това ефективно и евтино, те трябва да проучат всички свои възможности, за да намерят най-подходящия за техните нужди.

Те също така трябва да са сигурни, че използват собствения капитал по правилните причини, тъй като може да има благоприятни данъчни последици, ако го направят. И накрая, както при почти всички финансови продукти и услуги, собствениците ще бъдат по-добре обслужени, като пазаруват наоколо, за да намерят сервиз с най-ниски тарифи и най-добри правила и условия.

Започнете тук днес!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР