С лидер в оставка и неспирни вътрешни борби след провала

...
С лидер в оставка и неспирни вътрешни борби след провала
Коментари Харесай

БСП-София вижда Мая Манолова като столичен кмет

С водач в оставка и неспирни вътрешни битки след неуспеха на евровота в левицата се приказва, че Българска социалистическа партия ще поддържа омбудсмана Мая Манолова за кандидат-кмет на София. Самата Манолова за следващ път не даде явен отговор дали би се кандидатирала на вота през есента. " Не е нито мястото, нито тематиката да разясня дали ще се кандидатирам за кмет на София. Всеки има право да си поддържа, да си издига, да си номинира ", сподели пред кореспонденти Манолова.

" Търсим кандидатура за кмет на София отвън рамките на Българска социалистическа партия, тъй като София е сложна територия. Категорично бихме подкрепили Мая Манолова ", заяви  Калоян Паргов, ръководител на БСП-София и член на аленото управление, пред Нова телевизия. По думите му социалистите търсят претендент по модела на президента Румен Радев, който не беше  много прочут, и да е надалеч от средите на левицата. Мая Манолова обаче не се вписва в този модел, защото беше член на партията и няколко мандата народен представител, след което стана публичен бранител и напусна Българска социалистическа партия.  

Калоян Паргов заяви, че преди два дни в локалните структури са почнали номинациите за претенденти за кметове, и уточни Манолова за вероятен претендент. По думите му още не са водени никакви диалози с нея.  До диалог щяло да се стигне, ако бъде номинирана от структури на партията.

" Едва ли мога да предсказвам социологически какво би се случило, само че Мая Манолова се потвърди като гласа на народа. Няма да е неприятна и ролята й като гласа на софиянци, с цел да можем да променим всичко това, което ни нервира в София ", уточни Паргов. 

Мандатът на Мая Манолова като народен публичен бранител е 5 години и изтича  следващата година.

Според Паргов обстановката в Българска социалистическа партия е " безпорядък ". Той не разбирал какво желае да потвърди с оставката си Нинова и цитира думи на съпартийците си - " дебелоглав врат чупи ".

Лидерът на градската алена организация разяснява и обстановката в Българска социалистическа партия преди основния конгрес в неделя, на който би трябвало да бъде призната оставката на Корнелия Нинова като ръководител, да бъде определен неин заместител и да се " заровят томахавките ", с цел да се тръгне към акцията наесен. " Никой няма да даде доверие на една партия, която се разправя със себе си ", съобщи Паргов.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР