С лекция на тема Трансатлантическо сътрудничество Европейски съюз – САЩ“,

...
С лекция на тема Трансатлантическо сътрудничество Европейски съюз – САЩ“,
Коментари Харесай

Илхан Кючюк откри Месеца на Америка

С лекция на тематика „ Трансатлантическо съдействие Европейски съюз – Съединени американски щати “, евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк откри дванадесетото издание на „ Месеца на Америка “ в Кърджали. За първи път в събитието взима присъединяване член на Европейския парламент.



„ В продължение на 75 години трансатлантическото партньорство отстоява свободата, народна власт и господство на закона, комерсиалното и икономическото съдействие и сигурността. Трансатлантическият алианс оказа помощ за успеха на тоталитарните режими и освобождението на Европа от комунизма. И въпреки всичко светът, който навлезе в 2022 година, в доста връзки наподобява надалеч от проспериращ и сигурен. В този подтекст трансатлантическото партньорство наподобява по-важно от всеки път. А то не може да се одобри за даденост и би трябвало да се надгради, с цел да надделее Западът като жизнерадостен и прелъстителен модел, който е учреден на демократични полезности. “, акцентира Кючюк.

По думите му последната година бележи действителен прогрес във връзка с политиката в трансатлантическото партньорство. Евродепутатът маркира няколко належащи тематики – НАТО и турбулентните връзки сред Русия и Украйна, Европейски Съюз и Съединени американски щати като стабилизатори на страните от района на Източното партньорство, страните от Западните Балкани и присъединението им към Европейски Съюз, битката с тероризма, климатичните промени и постигането на климатичен неутралитет до 2050г., както и съгласуваност на напъните сред държавните управления на Съединени американски щати и Европа за поддръжка и отбрана на демокрацията.



Кючюк бе безапелационен, че в свят като днешния, когато сме изправени пред редица провокации, не можем да си позволим раздор в трансатлантическите връзки.

„ Ние като трансатлантически сътрудници би трябвало да се обединим. Съединени американски щати и Европейски Съюз би трябвало да останат световни пазители на демократичната народна власт и правата на индивида. Необходимо е да намерим  нови способи да се ангажираме с нашите жители и да отговорим на техните опасения, като обединим напъните си, с цел да защитим нашите демокрации и да работим взаимно за възстановяване на устойчивостта и подсилване на демократичните полезности. “, приключи Кючюк.

„ Месецът на Америка “ обичайно се организира през февруари. Тази година е неговото дванадесето издание. Той се провежда от сдружение „ Приятели на Съединени американски щати “ със съдействието на община Кърджали и посолството на Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР