С леки темпове, но плавно надолу, върви доверието в парламента,

...
С леки темпове, но плавно надолу, върви доверието в парламента,
Коментари Харесай

Доверието в управляващите продължава да пада

С леки темпове, само че гладко надолу, върви доверието в Народното събрание, държавното управление и ръководещите в лицето на Бойко Борисов и ГЕРБ. Това демонстрират данните само че последното проучване на " Галъп интернешънъл " във връзка края на политическия сезон.
Според социолозите в моменда рейтингът на кабинета е по-нисък даже от равнищата по време на свадите с " Апартаментгейт ". 62% е недоверието към държавното управление против 29% доверие. Популярността на Народното събрание е още по-ниска - 71% съмнение против 21% доверие.
Рейтингът на Бойко Борисов продължава да е водещ измежду партийните водачи, само че и при него недоверието е по-високо - 54 на 100 не го утвърждават, 30% го харесват, 16 % се двоумят.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отбелязва доверие малко над 20%, което съгласно социолозите е добър отзив.
Единствените, които означават повече позитивни оценки от негативните, са президентът Руман Радев и омбудсманът Мая Манолова. Доверието при тях се движи в полето сред 50 и 60%.
Кметът на София Йорданка Фандъкова през юли 2019 година получава 31% доверие и 47% съмнение. В самата София доверието във Фандъкова не е по-високо от това в страната, само че недоверието към нея минава над 50%.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР