С колосални премии се похвалиха от борбата. Спонсорът , чрез

...
С колосални премии се похвалиха от борбата. Спонсорът , чрез
Коментари Харесай

Борбата раздаде огромни премии, но само на трима

С колосални награди се похвалиха от битката. Спонсорът, посредством своята компания „ Литекс “, награди трима борци. Те завоюваха медали на европейското и международното първенство тази година.  Любопитно е обаче, че в действителност общо десетима борци завоюваха медали тази година, само че наградите са единствено за тези в класическия жанр. Той е и обичаният на Гриша Ганчев.

Най-голям бонус – 190 000 лева – получи Кирил Милов. Милов стана европейски първенец и международен вицешампион в кат. 97 кг. Държавната награда за тези му достижения в битката е общо 55 000 лева (20 000 за златото и 35 000 за среброто). „. Благодаря, че има такива хора, които да оказват помощ на българския спорт, с цел да можем ние да продължаваме да сбъдваме фантазиите си! “, сподели Милов.

Едмонд Назарян (кат. 60 кг) получи 150 000 лв. за извоюваните три медала през 2022 година Той има евротитла за юноши и сребро на европейското и международното за мъже. Айк Мнацаканян (кат. 77 кг) получи 35 000 лева за бронза от европейското състезание.

Без награди остават седемте медалисти на България от европейското състезание в Будапеща в свободния жанр. Там медали при мъжете взеха Ахмед Батаев (сребро), Георги Вангелов и Рамазан Разаманов (бронз). При дамите Тайбе Юсеин стана шампионка, Миглена Селишка и Евелина Николова взеха сребро, Юлияна Янева – бронз.

Президентът на федерацията Христо Маринов обаче ги похвали. „ За нас беше една доста сполучлива година. На европейското състезание спечелихме 10 медала, което не се бе случвало повече от 30 години, а на международното имахме два финала в олимпийски категории, което е обнадеждаващо. Имаме и доста млади момчета с капацитет за олимпийски квоти и медали “, сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР