С колко ще падат цените на имотите Балоните на пазара

...
С колко ще падат цените на имотите Балоните на пазара
Коментари Харесай

Красимир Иванов: Жилищният балон у нас вече се пука

С какъв брой ще падат цените на парцелите

„ Балоните на пазара на парцели се случват постоянно. В момента повтаряме балона от 2008 година Сегашният балон стартира към 2016 година В момента е извънредно късно за покупка на жилище. Сега е време за продажба “, сподели икономистът проф. Красимир Иванов, по време на конференцията InvestPro, предава.

Според него третото тримесечие на 2022 година видяхме пика на балона. Пазарът към този момент се охлажда. От тази година жилищният пазар ще тръгне надолу.

„ Балонът се характеризира с бързорастящи цени. Масово пазаруване на парцели. Често психологическият аспект е, че за хората пазаруването на жилище се счита за талантлив ход. Хората считат, че това е най-важната им стъпка “, разяснява икономистът.

„ Балонната стопанска система основава измамлив разцвет. Всичко се купува на заем. Има една полуда за пазаруване. Има висока инфлация и обезценяване на парите “, добави той.

" Хората живеят в илюзия, че купувайки парцел ще създадат страхотна инвестиция. Всъщност дълготрайната рентабилност от един парцел е към 1%. Краткосрочната рентабилност може да бъде по-добра, в случай че купите на ниска цена парцел и го продадете по-скъпо ", сподели още той.

" Балонът се пука в границите на 3-4 години. В този развой цените падат с към 50%, само че това може да не е едновременно, а в продължение на тези няколко години ", изясни Иванов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР