С коли, мотоциклети или пеша хиляди жители си тръгват от

...
С коли, мотоциклети или пеша хиляди жители си тръгват от
Коментари Харесай

Заради насилие: Хора от столицата на Хаити напускат домовете си

С коли, мотоциклети или пешком хиляди поданици си потеглят от квартали в столицата на Хаити поради локалните банди. По калкулации на управляващите близо 5000 души са напуснали домовете си в Порт-о-Пренс, само че е евентуално броят им да се усили поради насилието.

 
Бандите изгориха къщите ни, движимостите ни. Не можем да продължим напред. Загубихме служителите на реда, които ни помагаха. Младите момчета, които ни помагаха през нощта, са мъртви.
жена
Горе има мъртви хора, има хора, ранени от патрони. Дори не можем да ги закараме в болница, не можем да ги вземем. Ако някой е ранен, би трябвало да стигнеш до него, с цел да го вземеш и да му окажеш помощ. Но рискуваш и ти да бъдеш ранен.
жена

След убийството на президента Жовенел Мойс преди две години в столицата настъпи безпорядък. Престъпните банди управляват към 80% от Порт-о-Пренс, а отвличанията, изнасилванията, грабежите и убийствата са станали ежедневна опасност. Според Организация на обединените нации повече от 100 хиляди души в града са разселени. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР