С колегите от Продължаване промяната и Демократична България усещаме, че

...
С колегите от Продължаване промяната и Демократична България усещаме, че
Коментари Харесай

Николай Денков: Шансът да съставим кабинет е малък, но трябва да направим всичко възможно

" С сътрудниците от " Продължаване смяната " и " Демократична България " усещаме, че този парламент стартира с провал. Дори с два фалстарта и ще се опитаме да го рестартираме. " Това разяснява пред  акад. Николай Денков, който беше номиниран за кандидат-премиер на партията на Кирил Петков и Асен Василев с втория мандат.

Той заяви, че през днешния ден е изпратил покана до всички политически сили за среща на следващия ден в Народното събрание, с цел да може да се обсъдят общи допирни точки.

Денков уточни, че се търси " общото голям брой " - каквото учениците търсят в математиката, и че чака Асен Василев и Кирил Петков да се включат в кабинета като специалисти.

" Първият провал е дневният ред на Народното събрание - стартира се с Изборния кодекс вместо с бюджета. Вторият е методът, по който беше подходено към първия мандат. Проектокабинетът на ГЕРБ-СДС нито беше експертен, нито самостоятелен от ГЕРБ ", сподели Николай Денков.

" В нашия проектокабинет би трябвало да имаме и хора специалисти, и политически ангажирани лица, за чиито дейности партиите ще носят отговорност. Видяхме, че зад специалистите могат да работят скрити политически лица ", уточни той. Денков даде за образец Божидар Божанов като " прелестен специалист в региона на електронното ръководство, който има политическата поддръжка на " Демократична България ". Според него са нужни точно хора с профила на Божанов.

" Моите упования са, че в случай че се види, че вървим в вярната посока, ще имаме време. Аз се стремя да съм реалист. Шансът да съставим кабинет е дребен, само че би трябвало да създадем всичко допустимо да го осъществяваме ", сподели още Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР