С каяк по каналите, за да си напазарувате хранителните продукти,

...
С каяк по каналите, за да си напазарувате хранителните продукти,
Коментари Харесай

Градска трансформация: пазаруване с каяк в датски квартал

С каяк по каналите, с цел да си напазарувате питателните артикули , няколкоминутна разходка до метростанцията или с колело по пешеходната улица, с цел да се срещнете със съседи - в случай че желаете да живеете в копенхагенския квартал Норт харбър, колата няма да е нещо, което ще ползвате постоянно.

Това най-малко е задачата на проектант Рита Юстесен. От 2007 година тя е натоварена със задачата да трансформира тогавашното промишлено пристанище на датската столица в чисто нов квартал и да направи по този начин, че 3,5-те милиона квадратни метра жилищна и комерсиална повърхност да бъдат финансово и климатично устойчиви.
 Копенхаген thinkstock
Това значи колите да са сврени неловко в централизирани паркинги, с цел да не се предизвиква карането на коли. Да има повече велоалеи, каналите и пристаните да са задоволително чисти, че да може да се плува в тях. А също по този начин да има метростанция с комфортни връзки за плануваните 40 000 поданици на квартала и 40 000 работещи до 2060 година.
 ThinkStock/Getty Images-->
Докато страните се надпреварват да реализират амбициозните климатични цели за понижаване на въглеродните излъчвания , доста градове търсят стабилно градско устройство, с цел да оказват помощ на жителите си да понижат потреблението на сила, да подобрят публичното благоденствие и съгласуваност, а също по този начин да се оправят с повишаващите се температури и наводненията.

Проектираните пространства, при които се регистрират последствията от климатичните промени, могат да оказват помощ за смяната в държанието и да създадат по-лесен " зеления " живот на хората, съгласно отчет на British Psychological Society.
 ThinkStock/Getty Images
" Казахме, че ще създадем резистентен град по копенхагенски. Това значи, че устойчивият метод на живот би трябвало да бъде елементарен. Това значи къси дистанции до метрото, магазините и местата за отдих, споделя Юстесен, която е основният проектант на компанията, благосъстоятелност на градския съвет, By & Havn.

Желаем да създадем в действителност прелъстителен квартал, където хората желаят да живеят и да останат - това за нас е и стабилно в дълготраен проект, добави Юстесен, вървейки около градежи в Норт харбър, където живеят 1500 души от 2015 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР