С кампанията Топъл обяд“ за медиците на първа линия Смолянската

...
С кампанията Топъл обяд“ за медиците на първа линия Смолянската
Коментари Харесай

Отличиха смолянска гимназия за кампанията Топъл обяд за медиците на първа линия

С акцията „ Топъл обяд “ за медиците на първа линия Смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство завоюва националната премия „ Достъп до добра храна`2021 ” в категория „ Училище “.

Церемонията по награждаването бе на 26 октомври по време на VIII-та Национална конференция „ Достъп до добра храна: Предизвикателства пред сигурността и устойчивостта на питателните системи 2021 “, извършена под патронажа на Министерството на земеделието, храните и горите.

Призът на гимназията бе връчен за осъществената благотворителна акция „ Топъл обяд “ за медиците на първа линия от МБАЛ „ Братан Шукеров “ – Смолян, в битката им с епидемията от Ковид-19, извършена в интервала 23.11.2020 – 12.02.2021.

Всеки работен ден в продължение на близо три месеца екип от преподаватели и възпитаници осъществя тристепенно меню, с цел да засвидетелства съпричастност и признателност към смолянските медицински служащи.
 Социалната кухня в Самоков отвори порти Социалната кухня в Самоков отвори порти
Социалната кухня бе построена в някогашния стол на Община Самоков, като бяха обезпечени средства за ремонт и съоръжение от Фонд „ Социа...

Наградата бе оповестена от Независимите разговори на Организация на обединените нации за сигурност и резистентност на питателните системи`2021.

След необятния публичен и медиен отзив идеята притегли почитатели от цялата страна – професионални гимназии по туризъм също приготвяха подкрепителна храна за медиците на първа линия.

Екипът на СПГТС „ Никола Й. Вапцаров “ благодари сърдечно на уредниците за връчения приз. Благодарност за поддръжката в реализирането на акцията и на РУО–Смолян, Областна администрация – Смолян, РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, ОД на Държавна фирма „ Земеделие “, ОУ „ Стою Шишков “, ПГТТ „ Христо Ботев “, както и на десетките възпитаници, жители и държавни институции от региона, присъединили се с парични помощи и хранителни артикули.

Този акт на съпричастност потвърди, че триумфът за успеха над сложните времена е вероятен, а той е в обединяването за добротворчество, споделят от гимназията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР