С какво ще запомним този ден? През призмата на политическото говорене

...
С какво ще запомним този ден?
През призмата на политическото говорене
Коментари Харесай

Сиркаров: Концепцията за минимална работна заплата не отговаря на реалността

С какво ще запомним този ден?

През призмата на политическото говорене понятията към минималната работна заплата доста се омешаха. Не се мисли и по какъв начин ще се финансират разноските, които Народното събрание възнамерява. А идната година в стопански проект се чака да е тежка - останете с вечерните подкаст вести, с цел да чуете още от коментара на икономиста Владимир Сиркаров. 

И още от тематиките, които ще чуете: 

82% от работодателите считат да дадат коледни бонуси на чиновниците си, сочи проучване на Българската търговско-промишлена палата, извършено измежду към 100 браншови организации и предприятия от разнообразни браншове на стопанската система. Сред тях услуги, строителство, търговия и други Спрямо 2020 и 2019 година процентът на компаниите, които ще дадат коледен бонус се усилва с към 20 на 100. 42% от работодателите акцентират като причина за поощрението предпочитание да стимулират и запазят чиновниците си. Най-много бизнесмени - 36 на 100, ще раздадат бонуси до 200 лева Между 200 и 500 лв. за Коледа ще получат работещите в 25% на 100 от компаниите у нас, а 23% от мениджърите ще дадат в допълнение сред 500 и 1000 лева на всеки чиновник в своята компания. Над тази сума ще получат единствено в 14 на 100 от компаниите.

Депутатите одобриха на първо четене промени в законопроекта за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива. Така ще се вкара вноска за преработвателите на съветски петрол у нас, какъвто е единствено " Лукойл ". Вноската ще се набира във Фонд " Сигурност на електроенергийната система ". Именно приходите във Фонда ще се употребяват за отплата на всички консуматори, в това число за бизнеса, и ще се трансферират в Приходната организация. Според вносителите от ГЕРБ със сегашната смяна компенсацията може да стигне 1 лев на литър. Към момента потребителите получават 25 ст. на литър бензин или дизел.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести:

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР