С какво ще запомним този ден? Организирана битка между защитниците на

...
С какво ще запомним този ден?
Организирана битка между защитниците на
Коментари Харесай

Доц. Пиргова: Води се организирана битка, ако не и война, срещу новите управляващи

С какво ще запомним този ден?

Организирана борба сред бранителите на остарялата власт и новите ръководещи - по този начин доцент Мария Пиргова вижда опитите на държавното обвиняване в лицето на Иван Гешев да вкара премиера Кирил Петков в " режим на отговори и навестяване на прокуратурата по разнообразни мотиви ". Екслузивният коментар на политилога и дълготраен учител в Софийския университет очаквайте единствено в Podcast новините.

И още от тематиките, които ще чуете:

Конституционният съд реши единомислещо - министърът на правораздаването може да желае предварително освобождение на основния прокурор. В изявление за Българска телеграфна агенция основният прокурор Иван Гешев съобщи: " задачата на всичко това не е кардинална и не касае така наречен промяна, а задачата е лична, касае личността на основния прокурор и се надявам да не е някаква персонална политическа вендета ". А министър Надежда Йорданова разгласи, че ще предложи такова освобождение в най-скоро време.

В София обмислят възбрана за придвижване на старите коли в центъра. Според заместник-кмета Десислава Билева задачата е да се ограничи замърсяването на въздуха. Очаква се това да се случи от идната година.

А в Испания пенсиониран доктор събра над 600 хиляди подписа против онлайн банкирането.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести.

Последвайте ни в: - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР