С какви умения излизат младите хора от средните училища, намират

...
С какви умения излизат младите хора от средните училища, намират
Коментари Харесай

СУ „Гео Милев” – Варна домакин на младежка среща „Предприемачество и заетост”

С какви умения излизат младежите от междинните учебни заведения, намират ли реализация, има ли път към триумфа, по какъв начин да избегнат безработицата това са въпросите, които ще разискват възпитаници от 11 и 12 клас от СУ „ Гео Милев ” по време на среща под наслов: " Младежко предприемачество и претовареност ". В нея ще се включат младежи от Варна, Търговище и района.

На 24 и 25 октомври 2017 година учебното заведение е хазаин на първата от поредност национални срещи, които целят да подтикват дейното отношение на младежите към пазара на труда и насърчат младежкото предприемачеството. Кариерно насочване, младежко и обществено предприемачество са най-често посочваните тематики, които интересуват младежите.

Гост преподавател е Петър Ганев анализатор, старши икономист към Института за пазарни проучвания, София.

Въпроси свързани с кариерното насочване на младежите ще разисква с тях Христинка Тодорова –преподавател във Варненска комерсиална гимназия „ Георги С. Раковски “.

На форума ще участват Божидар Михайлов – шеф на дирекция „ Регионална работа по заетостта “ – Варна и Лилия Христова- шеф на дирекция „ Образование и юношески действия “, община Варна.

Срещите, които ще се проведат в няколко български града се провеждат от Сдружение „ Моят град “ по Програма Еразъм +. Те са ориентирани към възпитаници, студенти и работещи младежи на възраст сред 16 и 30 години.

Участниците ще обогатят своите познания и умения благодарение на водещи експерти, с които ще разискват проблеми, свързани с разминаването сред потребностите на пазара на труда, предлаганата от междинните учебни заведения просветителна подготовка и безработицата измежду младежите.

Предложенията на варненските младежи ще бъдат показани по време на втората младежка среща във Велико Търново, която ще се състои през месец ноември 2017 година

В резултат от младежките конгреси ще бъде основан интерактивен „ Пътеводител за положителни практики в областта на предприемачеството и кариерното насочване на младежи “, който ще бъде наличен за всички в интернет пространството.

Медиите са поканени.
СУ „ Гео Милев ” – актова зала
/с/у поликлиника „ Марешки ”-Младост/
24.10.2017 година, 12.30 ч.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР