С изложба на някои от най-красивите сгради на столицата завърши

...
С изложба на някои от най-красивите сгради на столицата завърши
Коментари Харесай

Кампанията на ББР Моята европейска София приключи с изложба на ученици

С галерия на някои от най-красивите здания на столицата приключи просветителната стратегия „ Моята европейска София “, иницирана от Българската банка за развиване и извършена взаимно с Регионалния исторически музей в София. В плана, отдаден на построяването на новата българска столица от Освобождението до Втората международна война, се включиха възпитаници от софийски гимназии, гимназисти от Австрия, Италия, Франция, както и млади художници от школи и учебни заведения по изкуства, оповестяват от финансовата институция. Творбите им бяха показани в новото културно пространство под купола на Ларгото.

"София е столица на България единствено от 140 години, само че в нея съжителстват пластове и културни монументи от цялата история на континента и е значимо те да бъдат съхранени за идващите генерации ". С тези думи основният икономист на банката Илия Лингорски поздрави младите художници, през чиито погледи откриваме още веднъж хубостта на града.

На територията на централната градска част в София има над 800 декларирани културни полезности. Кампанията на ББР и Музея на София си сложи за цел да запознае гимназистите с тях, а съхранението и възраждането им да се трансформира в идея за идващите генерации.

Автори на рисунките са възпитаници от Профилираната гимназия за изобразителни изкуства "Проф. Николай Райнов ", Националната гимназия за антични езици и култури, възпитаници от школата по изобразително изкуство на Мария Крумовска към НЧ "Пенчо Славейков ", в която вземат участие деца от Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов ", Втора британска гимназия "Томас Джеферсон ", 21 СУ "Христо Ботев ", 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес ", СУ "Христо Топракчиев ".

"Фокусът върху младите е доста значим в взаимната ни работа. Да познават и ценят културните и архитектурни монументи в града беше задачата ни, създавайки специфичната просветителна стратегия ", сподели и шефът на столичния музей Виолета Ханджийска.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР